Uutiset

Leskinen sihtasi tarkimmin

Ala-Hämeen Ampujien järjestämien skeetin kansallisten kilpailuiden ykköstila meni Keravalle. Lajin vuoden 2009 MM-joukkuehopeamitalisti Lauri Leskinen oli ansaittu voittaja. Hän teki parhaan tuloksen erissä, semifinaalissa ja lopulta finaalissa, jossa SSG:n ampuja voitti yhdellä osumalla järjestävän seuran Heikki Järvisen.

Leskinen osui mitaliottelussa neljääntoista savikiekkoon kuudestatoista mahdollisesta. Semifinaalissa tulos oli sama. Alkuerissä hän tähtäsi pöllähdyksen 118 kertaa 125 mahdollisesta.

– Kisa oli aika peruskilpailu. Hain tuntumaa harjoittelun jälkeiseen elämään, eikä kyseessä ollut todellakaan mikään pääkilpailu, vaan harjoittelua kohti ulkomaan kilpailuja. Tämä oli yksi virstanpylväs. Olen tyytyväinen, että olen pystynyt vähän kehittymään keväästä pääkopan sisäisissä asioissa. Hienoa oli kilpailla, ja voitto on aina voitto, Leskinen sanoi heti kilpailun jälkeen.

Sade ei haitannut

Säänhaltijat eivät suosineet Lopen komeassa ampumaurheilukeskuksessa käydyn skeet-finaalin alkua. Kova sade piiskasi kilpailijoita varsinkin alkuvaiheessa, mutta se ei Leskistä haitannut.

– Olen ampunut sellaisissa oloissa, että selkä on ollut märkänä takapuoleen asti. Ei se ole ongelma, sillä kilpailun aikana on niin keskittynyt kiekkoon ja sen näkemiseen. Vesisade voi haitata enemmän harjoitustilanteessa, kun linssissä on vettä. Kilpailussa tempo ja tuntuma ovat sellaisia, että kaikki sivuasiat pitää pystyä sulkemaan pois mielestä. Se on sitä henkistä vahvuutta, jonka avulla pystyy taistelemaan kisassa eteenpäin, Leskinen sanoi.

Keravalainen valmistautuu tällä hetkellä heinäkuun alkupuolella Espanjan Grenadassa käytävään haulikko-, kivääri- ja pistoolilajien maailmancupiin.

– Granadan kilpailu on yksi osatavoite antaa näyttöjä kohti arvokisoja. Toiset rakentavat kunnon kotimaan kisoihin ja toiset ulkomaille riippuen siitä, mikä on päätavoite. Kilpailla pitää koko ajan, jotta tuntuma pysyy yllä. Kilpailu kuin kilpailu on aina samalla harjoitus. Kisoissa ei pääse tekemään kaikkea juuri kuin itse haluaa, vaan pitää ottaa huomioon aikamääreet ja muut sen kaltaiset asiat, Leskinen kertoi.

Yleisen sarjan pronssia otti Tero Nieminen. Naisten sarjan voittaja oli Katja Poutanen, kakkonen A-HA:n Kaisa Kurki ja kolmas Sirpa Agge. Nuorten sarjan kaksi ensimmäistä sijaa menivät A-HA:n Timi ja Janne Vallioniemelle. Pronssille ampui Santeri Syrjätie. Veteraanien ykköstila meni Vesa Lamminmäelle ennen Jukka Matikaista ja Jari Karlundia. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic