Uutiset

Lettukakku maistuu omenalta

Lettupino kohoaa komeaksi kakuksi, kun väliin laitetaan reilusti täytettä. Happamat omenat ja rahkalla taitettu kermavaahto pitävät huolen, ettei kakusta tule äkkimakea. Paista letut ja valmista täytteet jo edellisenä päivänä ja kokoa kakku juuri ennen tarjoilua.

Lettukakku

Lettutaikina:

4 munaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa

Omenakompotti:

5 hapahkoa omenaa
1 dl vettä
1 dl fariinisokeria
½ tl inkivääriä
½ tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Kerma-rahkaseos:

3 ½ dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
¾ dl sokeria
2 tl sitruunamehua
1 tl kanelia
2 kypsää banaania

Tee lettutaikina. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää puolet maidosta, jauhot, suola ja öljy. Lisää loppu maito ja anna turvota puoli tuntia. Paista letut halkaisijaltaan n. 24 cm pannulla. Anna jäähtyä.

Leikkaa kuoritut omenat kuutioiksi. Laita omenat kattilaan, lisää vesi ja fariinisokeri. Keittele miedolla lämmöllä 20 minuuttia kunnes omenat ovat pehmenneet. Lisää mausteet, sekoita ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää varovasti sekoitellen rahka, sokeri ja ja sitruunamehu. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa. Leikkaa banaanit viipaleiksi.

Kokoa kakku. Aseta lettu tarjoilulautaselle ja levitä sen päälle banaaniviipaleita. Lisää lettu ja levitä seuraavaan kerrokseen omenakompottia. Kolmannen letun päälle levitetään kermarahkaseosta. Toista kerroksia, kunnes kaikilla letuilla on täytettä. Koristele kermarahkaseoksella ja omenakompotilla.

Elina Ylitervo