Uutiset

Levykauppa kosti Dylanille

Äänilevykauppa HMV:n Kanadan liikkeet poistavat Bob Dylanin äänitteet valikoimistaan. Syynä Dylanin katoamiseen HMV-ketjun myymälöiden hyllyistä on se, että Dylan on antanut uuden albuminsa Live At The Gaslight 1962 myynnin yksinoikeudella Starburcks-ketjun kahviloille.

Live At The Gaslightin saapuessa kahviloiden levypisteisiin saa ensi-iltansa Martin Scorsesen kolmen ja puolen tunnin Dylan-dokumentti No Direction Home. Syksyn mittaan Scorsesen elokuva siirtyy valkokankaalta dvd-formaattiin. Samalla julkaistaan myös elokuvan soundtrack cd-levynä.

Dylanin levyjen poistaminen myynnistä ei ole Kanadan HMV:n ensimmäinen protesti artistin ja kahvilaketjun tekemiä sopimuksia vastaan. Kesäkuussa Kanadan HMV-kaupoista hävisivät Alanis Morissetten levyt. Morissette kun antoi Starbucks-kahviloille yksinoikeuden Jagged Little Pill -albuminsa akustisen version myymiseen.

STT

Rottaosaston työmyyrät

Intiasta kuuluu kummia rottarintamalta. Delhin aluehallinnolla on erityinen rottien kurissapitoyksikkönsä, mutta yksikön työntekijät eivät ole kymmeneen vuoteen saaneet pyydystettyä ensimmäistäkään rottaa.

Delhin rottaosasto työllistää 97 henkeä. Osaston työntekijöiden kuukausipalkka pyörii noin 60 euron kieppeillä. Rottaosaston toiminnan ylle heittää ikävän varjonsa se fakta, että yhtäkään rottaa ei osaston toimesta ole napattu miesmuistiin.

Rottaosaston saamattomuus hämmästyttää delhiläisiä. Rottia kun näkyy jatkuvasti kaduilla, puistoissa ja jopa asunnoissakin. Rottaosastolta odotetaan hieman nykyistä järeämpää toimintaa senkin takia, että rotilla on ikävä taipumus levittää
sairauksia.

Delhin viranomaiset eivät mielellään kommentoi asiaa mutta vakuuttavat asettaneensa pyydyksiä paikkoihin, joissa rottien on raportoitu liikkuvan. Sitä rottaosaston viranomaiset eivät pysty muistamaan, minne he viimeksi ovat rotanloukun kiikuttaneet.

STT

Vaunu vailla kuljettajaa

Iältään 24-vuotias australialaismies on tuskin koskaan kuullut Hectorin kappaletta Vaunu vailla kuljettajaa, mutta toimi silti aivan kuin olisi joskus sen kuullut.

Juovuksissa autonratissa olleen australialaismiehen sumeat aivot kehittivät ainutlaatuisen toimintasuunnitelman, kun mies huomasi poliisien pyytävän häntä pysähtymään.

– Rattijuopumustuomio jää tulematta, jos nyt hyppään ratista täydessä vauhdissa auton takapenkille, mies tuumasi.

Ovela kuski päätti toimia ja hyppäsi takapenkillä olleiden kolmen matkustajan sekaan. Eräs matkustajista pelästyi niin pahanpäiväisesti, että hyppäsi ulos liikkuvasta autosta ja loukkaantui lievästi. Tässä vaiheessa autolla oli vielä vauhtia lähes 40 kilometriä tunnissa.

Kuskinsa menettäneen auton vauhti hidastui nopeasti, jolloin poliisit onnistuivat pysäyttämään sen. Ex-kuski puhalsi tämän jälkeen mittariin lähes kahden promillen lukemat.

Oikeudessa rattijuopumus ei kuitenkaan ole ainoa syyte. Miestä syytetään lisäksi holtittomasta ajotavasta ja rekisteröimättömällä menopelillä huristelemisesta.

STT

Päivän lehti

14.8.2020