Uutiset

Libanonin tapahtumat

Kirjoitan Libanonin tapahtumista ihmisyyden nimissä, sillä elämme nykyään suuressa globaalissa kylässä. Niinpä huolimatta Israelia puoltavista artikkeleista joissakin länsimaissa, kaikilla maailmankansalaisilla on selvä kuva siitä, mitä on tapahtumassa Libanonin lähipiirissä.

Israel on hävittämässä Libanonia ja sen kaikkia taloudellisia elinolosuhteita, joita Libanon on vaivalla rakentanut yli 16 vuoden ajan.

Alkaen 12.7.2006 Israel on siirtänyt yli 800 000 ihmistä Libanoniin ja surmannut yli 700 ihmistä, joista lapsia on noin puolet. Se on myös tuhonnut libanonilaisten koteja ja infrastruktuuria.

Israel käyttää samaa kollektiivista rangaistusta, josta monet sen kansalaisista kärsivät 1900-luvun alun Euroopassa.

Perustuen huoleen turvallisuudestamme ja perustuen siihen tosiasiaan, että elämme demokratiassa, missä kansalaisten ajatuksenvapaus pystyy muuttamaan ja parantamaan tilannetta, meidän täytyy pikaisesti panostaa diplomaattiset ponnistuksemme siihen, että:

1. Pysäytämme Israelin hyökkäykset Libanoniin ja Gazaan.

2. Painostamme yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvostoa rankaisemaan Israelia hyökkäyksistä. Koska Israelia ei ole rangaistu aikaisemmista verilöylyistä Libanonissa ja Palestiinassa, sen annetaan jatkaa väkivaltaa edelleen vuonna 2006.

3. Painostamme YK:n vaatimaan korvauksia menetyksistä, jotka ovat tapahtuneet 12.7.2006 jälkeen.

Yhdessä virkamiehemme ja kansalaisemme voivat tehdä maailmasta paremman paikan elää kaikille kansoille.

Denise Mansour

Helsinki

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic