Uutiset

Libero Saana Koljonen vahvistaa HPK:n naisia

HPK:n naisten joukkue saa merkittävän vahvistuksen ensi kauden Mestaruusliigan joukkueeseensa. Maajoukkueestakin tuttu libero Saana Koljonen, 26, teki HPK:n kanssa sopimuksen.

Koljonen nousi liigaan kasvattajaseurassaan Pihtiputaan Plokissa. Kahden Ploki-kauden jälkeen hän siirtyi Oriveden Ponnistukseen. OrPon paidassa Koljonen saavutti kaksi SM-hopeaa ja kaksi -pronssia.

Viime kauden Koljonen pelasi Saksan Bundesliigaa hampurilaisessa VT Arubisissa. Arubisin joukkuetta luotsasi HPK:n ex-valmentaja Dirk Sauermann.

– Kausi Saksassa antoi paljon. Sain uusia kokemuksia. Tykkäsin pelata Bundesliigassa, jossa ottelut ovat kovia, Koljonen kertoo.

Hän aikoo palata ulkomaille HPK:n kauden jälkeen.

– Sopimukseni on kauden mittainen. Kouluni on kesken ja halusin saada sen loppuun. Tarkoitukseni on valmistua jouluun mennessä, Jyväskylän yliopiston liikunnan yhteiskuntatieteellisessä opiskeleva Koljonen sanoo.

Koljoselle HPK oli lopulta helppo valinta.

– Joukkueen taso ei putoa viime kaudesta. Täällä on osaava valmennus ja loistavat olot. HPK:n ensi kauden joukkue on tasokas ja se tulee taistelemaan Mestaruusliigan kirkkaimmista mitaleista, Koljonen uskoo. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic