Uutiset

Lidlin jakelukeskuksen laajennus tuo kymmeniä työpaikkoja Turenkiin

Lidlin jakelukeskus Turengissa saa 7 000 neliön laajennuksen, ja sen rakentaminen aloitetaan tänä vuonna. Poissuljettua ei ole sekään, että rakennustyöt saataisiin alkuun jo kevään aikana.

Tämä laajennus tietää kymmeniä uusia työpaikkoja jakelukeskukseen. Nykyään keskus työllistää 150 henkilöä.

Yli 13 hehtaaria lisämaata

Lidl Suomi Ky ostaa Janakkalan kunnalta vähän yli 13 hehtaarin verran lisämaata.

-Tämä on kolmas ja suurin tonttikauppa, jonka Lidl on tehnyt Janakkalan kanssa, toimitusjohtaja Lauri Sipponen sanoi perjantaina jakelukeskuksessa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Ensin Lidl osti 13 hehtaarin tontin Rastikankaalta, jonne valmistui vuonna 2002 jakelukeskus. Vuonna 2004 Lidl osti kunnalta runsaan 8 000 neliön tontin myymälälleen Harvialantien varresta. Ja nyt siis Lidl hankkii lisämaata entisen tonttinsa jatkeeksi

-Kun myimme ensimmäisen tontin Lidlille, se oli suurin tonttikauppamme siihen asti. Nyt tästä kaupasta tulee suurin, Pekka Harju sanoi. Kauppakirjan allekirjoittaminen oli hänen viimeinen työtehtävänsä Janakkalan kunnanjohtajana.

Rakennusoikeutta 10 hehtaaria

Lidlin tontista tulee lisämaan oston jälkeen yli 26-hehtaarinen. Rakennusoikeus on puolet siitä. Koko rakennusoikeutta ei kuitenkaan ole tarkoitus käyttää.

-Rakennusoikeudesta rakennetaan 30-40 prosenttia niin, että lopputuloksena on 100 000 neliön rakennus. Sellainen on järkevästi toteutettavissa.

Nykyisen jakelukeskuksen pinta-ala on 38 000 neliötä. Laajennukset on tarkoitus toteuttaa vähitellen, tarpeen mukaan.

Seuraavalle 7 000 neliön laajennukselle on aluejohtaja Anssi Thuresonin mukaan kova tarve. Rakentaminen aloitetaan heti, kun se on mahdollista. Seuraavaksi on edessä rakennusluvan hakeminen Janakkalan kunnalta.

Laajennusosa tulee jakelukeskuksen Rastilan puoleiseen päähän. Sinne rakennetaan uusi pakkasvarasto. Lisäksi laajennetaan kaikkia kylmävarastotiloja.

Etelä-Suomen keskus

Janakkalan jakelukeskus hoitaa Lidlin koko Etelä-Suomen jakelun Tampereelta etelään. Koko muusta Suomesta huolehtii Keski-Suomessa sijaitseva Laukaan keskus.

Tähän asti Janakkalan ja Laukaan jakelukeskukset ovat olleet samankokoiset, mutta laajennuksen jälkeen Janakkalasta tulee suurempi.

-Suurin osa Lidlin tavaroista menee myymälöihin jakelukeskusten kautta. Vain Valion erikoisjuustot ja paikallisten leipomoiden leipä kuljetetaan suoraan kauppoihin, Thureson selvittää.

Tuoretavara viipyy jakelukeskuksessa vain yhden yön.

-Se mikä tänään tulee, lähtee huomenna. Muut tavarat viipyvät tuotekohtaisesti.

Miksi Lidl sitten tarvitsee jakelukeskukselleen lisätilaa? Toimitusjohtaja Sipponen sanoo, että syynä on sekä laajeneva tuotevalikoima että vähitellen kasvava myymäläverkosto.

Myymäläverkko kasvaa

Lidlillä on nykyään 136 myymälää. Viime vuonna tuli kolme myymälää lisää. Seuraava uusi myymälä avataan ensi kuussa Helsingin Sörnäisissä.

Kanta-Hämeessä myymälöitä on viisi (Turengissa, Riihimäellä, Forssassa ja kaksi Hämeenlinnassa). Maakuntaan ei ole tällä hetkellä suunnitteilla uutta myymälää.

Perjantainen tiedotustilaisuus jakelukeskuksessa oli historiallinen. Lidl kutsui nyt sinne ensimmäisen kerran tiedotusväkeä ja salli ottaa valokuviakin varastotiloista. (HäSa)