Uutiset

Liedeksen ja Järveläisen kausi huipentuu MM-kisoihin

HPK:n A-nuorten liigajoukkueen Heikki Liedes ja Ville Järveläinen valmistautuvat uransa ensimmäisiin MM-kisoihin. Hyvän kauden pelanneet hyökkääjät pukevat maajoukkuepaidan ylleen viikon kuluttua Saksassa käynnistyvissä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Ikäluokan MM-kisoja pelataan huhtikuun 14.-24. päivinä Dresdenissä ja Crimmitschaussa.

Kerhon kaksikko on kuulunut jo muutaman vuoden ajan nuorisomaajoukkueiden vakiomiehistöihin, mutta nyt edessä ovat ensimmäiset suuret kisat.

-MM-kisoissa pelin pitää sujua jo alkulohkossa, sillä kohtaamme Norjan, Kanadan, Ruotsin ja Tshekin. Kolme parasta jatkavat pudotuspeleihin ja lohkoykköset suoraan välieriin, Liedes kertoo.

Suomi ylsi viime vuoden kisoissa pronssille. Mitalia lähtee jahtaamaan myös tämänvuotinen MM-miehistö.

-Meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä, sillä joukkueemme on hävinnyt harjoitusturnauksissa kovista maista vain USA:lle. Suomella on neljä tasaista ketjua ja vuonna 1993 syntyneiden ikäluokan maailman paras maalivahti JYPin Samu Perhonen, Liedes muistuttaa.

Myös kenttäpelaajien arsenaalista löytyy vahvoja nimiä. Muun muassa Ässien Joel Armia, Kärppien Miikka Salomäki ja HIFK:n Markus Granlund ovat kovia kasvoja 18-vuotiaiden kaukaloissa.

-Kyllä nyt koossa on aika hyvä joukkue. Meillä on vielä viikko aikaa hioa kuvioitamme ennen kisojen alkua. Kokoonnumme Vantaalla torstaina ja Saksaan matkustamme perjantaina. Saksan leirillä ja harjoitusotteluissa porukasta pudotetaan vielä pari kaveria, mutta meillä ei ole hätää, Järveläinen sanoo.

Aaltosen ja ?Granlundin ketjuissa

Suomen päävalmentaja Jukka Rautakorpi löysi toimivat ketjut jo viime viikon Vierumäen leirillä. Ville Järveläinen hyökkää Markus Granlundin johtamassa kakkosvitjassa, jonka toisella laidalla urakoi KalPan Toni Kallela. Liedes viilettää puolestaan kolmosketjussa, jota johtaa Bluesin Miro Aaltonen. Ketjun toinen laitahyökkääjä on Jokereiden Teuvo Teräväinen.

-Meillä oli Vierumäelläkin kaksi harjoitusottelua, joissa peli sujui jo aika hyvin. Todennäköisesti jatkamme samoilla ketjuilla myös MM-kisoissa, Liedes uskoo.

Liedes ja Järveläinen käyvät Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinjan toista luokkaa. Opiskelut ja pelit on sovitettu hyvin yhteen.

-Olemme päässeet valmistautumaan kisoihin hyvin. Myös nuorten liigan pelit hoitelimme lukujen lomassa, Liedes muistelee.

HPK:n A-nuoret jyräsivät voitosta voittoon nuorten liigan runkosarjassa, mutta jo puolivälierissä meno tyssäsi Tampereen Ilvekseen.

-Emme yltäneet enää pudotuspeleissä tasollemme. Ilves vastaavasti oli aika vahva ja hyödynsi hyvin myös liigamiehiään, Liedes muistuttaa. (HäSa)