Uutiset

Lieson koulu lakkaa vuoden kuluttua

Lieson koulun lakkautus sinetöitiin nyt lasten ja nuorten lautakunnassa.

Koulun toiminta lakkaa ensi vuoden elokuussa eli vuoden myöhemmin kuin alunperin kaavailtiin.

Lasten ja nuorten lautakunta tosin ei ole aikaisemmin päättänyt lakkautuksesta, koska kaupunginhallitus käytti otto-oikeuttaan lautakunnan päätökseen, joka olisi antanut jatkoa Hämeenlinnan kaikille kaksiopettajaisille kouluille.

Kaupunginhallitus päätti lakkauttaa Taljalan ja Lieson tämän vuoden elokuusta sekä Kataloisten ja Kostilan koulut ensi vuoden elokuusta.

Porraskosken-Järventaustan kyläseura vaati turhaan oikaisua Lieson koulua koskevaan päätökseen. Seura valitti edelleen hallinto-oikeuteen, joka kumosikin kaupunginhallituksen lakkautuspäätöksen kuntien yhdistyssopimuksen vastaisena.


Uusi kuuleminen

Koulun lakkauttamiseen liittyvä kuuleminen suoritettiin uudelleen. Kuulemistilaisuuteen tuli toisella kierroksella enää 12 liesolaista.

He ehdottivat mm. oppilaaksiottorajojen muutosta niin, että muodostuisi noin 40 oppilaan kolmiopettajainen koulu. Käytännössä se merkitsisi, että Lieson kouluun joutuisi oppilaita, joilla on nyt lyhyempi matka lähikouluunsa.

Lieson koulun oppilasennuste on laskeva. Nyt lasten ja nuorten lautakunta päätti, että koulu lakkautetaan vuoden kuluttua 2012 elokuun alusta.

Oppilaat siirtyvät Lammin kirkonkylälle Konnarin kouluun.

Tänä kesänä lakkautetaan Taljalan koulu. Vuoden päästä lopettavat toimintansa Lieson lisäksi Kataloisten ja Kostilan koulut Lammilla. (HäSa)

Päivän lehti

19.1.2020