Uutiset

Lihava missi ei kelpaisi julkkismiehille

Nykymissien rinnalla Armi Kuusela näyttäisi jättiläiseltä.

Tunnustan. Katsoin missikisoja viime sunnuntaina. Ja kyllä, panin merkille, että suomalaismissi Krista Järvisen kurvit erosivat jonkin verran kilpasiskojen profiilista. Edukseen.

Vaikka arvasinkin missin kilojen päätyvän alkuviikon iltapäivälehtiin, en osannut kuvitella Järvis-raukan joutuvan päivätolkulla toisten mallien, laihdutusgurujen ja lopulta julkkismiesten arvioitavaksi.

Kilpailutiedotteiden mukaan kohumissi on lihonut viime helmikuusta peräti kaksi kiloa.

174-senttinen Järvinen painoi Miss Suomi -kilpailuissa 62 kiloa. Miss Skandinavia -kisoissa hänen painokseen ilmoitettiin 64 kiloa. Missukka on siis edelleen ihannepainossaan, ja vieläpä reippaasti painotaulukon alapäässä.

Toki muodokas Järvinen painaa kymmenisen kiloa enemmän kuin esimerkiksi samanpituinen kilpasisarensa Mira Salo. Ja siitä voi olla vain yhtä mieltä, kumpi suunta on terveempi.

Onneksi iltapäivälehtien tavoittama Suomen kansa antoi Järviselle varauksettoman hyväksyntänsä. Julkkiksilla oli otsaa olla toista mieltä.

Frederikin sanoin Järvinen näytti sunnuntain kilpailussa ”järkyttävältä, siis aivan hirveältä.” Myös Vesa Keskinen ilmoitti pitävänsä urheilullisemmasta naistyypistä. Toisaalta Järvinen voi olla vain tyytyväinen: kukapa näiden miesten kynsiin haluaisikaan.

Hämmästyksekseni kaunottaren ryöpyttäjiin liittyi eilen myös takavuosien missi Lola Odusoga, joka on itsekin viime vuosina kauniisti pyöristynyt. Odusogan mukaan on ihan ookoo lihoa missivuoden jälkeen, mutta kisoissa on pidettävä itsensä timmissä kunnossa. Hän kummasteleekin naisia, jotka laihduttavat kymmeniä kiloja missikisoja varten, eivätkä sitten pysy mitoissaan edes mittelöiden ajan.

Minä taas ihmettelen sitä, miksi missien painovaatimukset ovat niin mahdottomat, että kisoja varten on välttämätöntä laihduttaa.

Vanhoissa arkistofilmeissä missit ovat punaposkisia naapurintyttöjä, joilla oli kurvit kohdallaan. Nykymissien rinnalla Armi Kuusela näyttäisi jättiläiseltä.

Terveeltä ei näytä nykymeno mallipiirien ulkopuolellakaan. Katukuvassa vaikuttaa siltä, että huomattavan suuri osa tämän päivän nuorista on joko sairaan laihoja tai orastavan pulleita. Ano- ja ortoreksikot huhkivat kuntosaleilla ja tarkkailevat jokaisen suupalansa koostumusta, kun samaan aikaan osa ikätovereista napsii sisältöä elämäänsä mäkkärin ja karkkipuodin nurkilla.

Ei ole kuitenkaan nuorten vika, jos he eivät osaa suhtautua vartaloonsa. Eivät kaikki aikuisetkaan osaa. Krista Järvinen on läski, vuotta aiemmin Anna Strömbergillä oli kaksoisleuka ja missivuosinaan Lola Odasogallakin kuulemma paksut reidet.

Onneksi sentään sunnuntaiaamuisin ei enää näytetä sitä ohjelmaa, jossa Karita Tuomola käy vatsatrimmerillä.

Mainos