Uutiset

Liiga HPK Jari Koskisen komentoon

Jari Koskinen on valittu HPK:n liigatoimintaa pyörittävän yhtiön ensimmäiseksi puheenjohtajaksi.

Kerhon liigatoiminta yhtiöityy toukokuun alussa. HPK:n liigajoukkueen toiminta ja sarjapaikka siirtyvät HPK Liiga Oy:lle.

HPK:n edustusjääkiekko ry jää perustettavan yhtiön suurimmaksi osaomistajaksi, mutta sillä ei ole yhtiössä äänienemmistöä.

Vuonna 2007 perustettu HPK:n Kiekkoilun Tuki Oy muuttuu HPK Liiga Oy:ksi ja alkavalla osakeannilla vahvistetaan uuden yhtiön pääomaa.

Uusi HPK-yhtiö ostaa liiketoimintakaupalla HPK:n SM-liigan osakkeen, yrityksen liiketoiminnan ja edustusjääkiekon aitiot Ritariareenassa.

HPK:n Kiekkoilun Tuen torstaisessa ylimääräisessä yhtiökokouksessa uuden yhtiön hallitukseen valittiin Koskisen lisäksi varapuheenjohtajaksi Tapio Vekka ja hallituksen jäseniksi Juha Heinonen, Timo Virtanen, Antti Toivanen ja Jyrki Louhi.

– Yhtiöityminen takaa hyvän taloudellisen lähtökohdan HPK:n perinteisen jääkiekkoseuran kehittämiseen. Tähän on hyvä päättää viisivuotinen puheenjohtajakauteni, jonka tavoitteena oli tasapainottaa liigajoukkueen taloutta. Nyt on hyvä aika siirtää kapula seuraajalleni Jari Koskiselle, jolla on myös vahva jääkiekkotausta ja -osaaminen, sanoo HPK:n edustusjääkiekon puheenjohtaja Heikki Hietanen.

Hietanen jatkaa Kerhon edustusjääkiekon puheenjohtajana ainakin yhdistyksen seuraavaan vuosikokoukseen saakka.

Hietasen mukaan tapahtunut kauppa mahdollistaa liigakiekkoilun jatkumisen ja kehittymisen Hämeenlinnassa.

– Olemme saaneet laajasti mukaan Hämeenlinnan seudun yrityselämää. Kun osakeanti varsinaisesti alkaa, mukaan pääsevät kaikki halukkaat – niin yritykset kuin yksityiset henkilötkin.

Jari Koskinen vakuuttaa olevansa erittäin motivoitunut aloittamaan HPK:n yhtiön puheenjohtajana.

– HPK on ollut minulle tärkeä asia. Olinhan seurassa toimitusjohtajana seitsemän vuoden ajan ja sen jälkeenkin olen istunuty Kerhon hallituksessa. Itsekin pelaan jääkiekkoa. Valinnastani olen iloinen, hän sanoo.

Koskinen myöntää, että hänen elämäntilanteensakin sallii tällä hetkellä puheenjohtajan varmasti haastavan tehtävän.

– Nyt minulla on aikaa, jota voin käyttää myös HPK:n hyväksi. Keskityn tällä hetkellä kotitilaani ja luottamustehtävieni hoitamiseen. Tietysti koko ajan seuraan työmarkkinoitakin.

Muutos HPK:ssa on seuran jääkiekkohistorian suurin. Silti ulospäin HPK on se sama Kerho kuin se on ollut tähänkin saakka.

– Mikään ei tavallaan kuitenkaan muutu, se on olennaista. HPK:n historiassa kääntyy uusi sivu, mutta haluamme yhä näyttää nimenomaan HPK:lta – menestykseen tähtäävältä hyvältä jääkiekkoseuralta, Koskinen painottaa.

Hänkin on mielissään siitä, että kaikilla on mahdollisuus olla mukana Kerhon uudessa yhtiössä.

– Unelma on, että joskus tulevaisuudessa HPK:n yhtiökokouksessa on satoja tai jopa tuhansia ihmisiä. Olemme arvioineet, että yksi osake tulisi maksamaan 200m euroa.

HPK:n operatiivisesta toiminnasta vastaavan hallituksen kokoonpano muuttuu rajusti. Koskinen on varma, että yhtiön hallituksessa on paljon sekä huippujääkiekkoilun että liike-elämän asiantuntemusta.

– Meillä on laaja-alainen ja osaava hallitus. On hienoa, että Louhen Jykäkin lähti hallitukseen mukaan. Hän on HPK-ikoni, joka tuo meille kokemusta ja tietoa itse pelistä ja kaikesta, mikä siihen kuuluu.

HPK:n viime kausi ei Koskisen mukaan ollut hyvä urheilullisesti eikä taloudellisesti.

– Meidän on mietittävä ja skarpattava toimintaamme. Yleinen taloudellinen tilanne näkyy urheiluseurojenkin toiminnassa. Ihmisillä on raha tiukassa ja se heijastuu myös yritysten ratkaisuihin. Meidän pystyttävä tarjoamaan kumppaneillemme entistä parempaa yhteistyötä ja yritettävä löytää myös uusia yhteistyökumppaneita.

Koskinen toivoo, että yleisö on mukana HPK:n matkassa ja täyttää Ritariareenan katsomot.

– Nähty on, että täällä on potentiaalia. Parhaiten yleisön saa katsomoon, kun oma joukkue pelaa hyvää ja taistelevaa jääkiekkoa.

Koskinen näkee kerholaisen jääkiekkoilun tulevaisuuden valoisana.

– Meillä on hyvä mahdollisuus. Jääkiekko on kaupungin ja koko maan ykköslaji. Hämeenlinna hengittää HPK:n kautta. Monien mielestä ehkä liikaakin, mutta erilaiset mielipiteet ovat vain hyvä asia.

HPK on yksi maan suurimmista jääkiekkoseuroista ja junioritasolla menestys oli tälläkin kaudella hyvä.

– Meillä oli kaksi joukkuetta ( A- ja B2 -juniorit) SM-hopealla. Lisäksi B- ja C-juniorit pelaavat SM-sarjaa ja kumpikin oli mukana pudotuspeleissä. Harrastajien joukko on laaja. Paljon on tehty asioita hyvin. Olotkin ovat Hämeenlinnassa loistavat jääkiekon harrastamiseen ja siitä pitää kaupungin päättäjiä kiittää.

Koskisen mukaan jo lähitulevaisuudessa HPK:n liigakiekkoilun ja junioritoiminnan yhteistyö tiivistyy.

– Ensi viikolla tätä yhteistyötä esitellään tarkemmin, hän vinkkaa. HäSa

 

 

 

 

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic