Uutiset

Liigaan viimeistään vuonna 2015

Vuosi sitten FC Hämeenlinnan toiminta ei ulospäin näyttänyt pitkäjänteiseltä tai erityisen lupaavalta.

Joukkue taisteli sarjapaikastaan Ykkösessä viimeiseen kierrokseen asti ja säilyi täpärästi. Pitkäaikainen päävalmentaja Teuvo Palkki joutui panemaan pisteen pestilleen, koska seuralla ei enää ollut varaa päätoimiseen päävalmentajaan.

-Tottahan se on, mitä Teuvo puhui. Seuran talous ei vieläkään ole hyvällä pohjalla…, seuran väistyvä puheenjohtaja, uusi toimitusjohtaja Arto Viljanen aloittaa.

-…mutta sitä on vakautettu paljon, ja se on meille tämän vuoden tärkeimpiä tavoitteita, tuore puheenjohtaja Rainer Lundberg täydentää.

Vakautus on tuoreen seurastrategian ensimmäinen peruspilari. Toinen on irtiotto, joka tarkoittaa joukkueen menestyksen parantamista askel kerrallaan.

-Tällä kaudella tavoitteemme on ollut nousta Ykkösessä seitsemän sakkiin, ja näillä otteilla se myös täyttyy. Ensi vuonna tavoite voi olla esimerkiksi viiden sakissa, Lundberg uumoilee.

Kolmas pilari on nimeltään viimeinen niitti. Se tarkoittaa nousua liigaan viimeistään vuonna 2015.

-Tämänkokoiselle kaupungille kuuluu vahva jalkapallon pääsarjajoukkue. Ihan kuten jääkiekossa kaikki tuntevat HPK:n, Lundberg paaluttaa.

Imago on ?tärkeä

Seurajohdon uudet nimitykset tehtiin FC Hämeenlinna ry:n ylimääräisessä kokouksessa maanantaina. Kyse ei ollut dramaattisista muutoksista, vaan pienestä vauhtipotkusta matkalla talkoopohjasta ammattimaisuuteen.

Ammattimaistuminen lähtee pienistä asioista. Sen vuoksi Viljasen titteli on toimitusjohtaja, vaikka seuran taustavoimat jatkavat ry-muodossa.

-Saan työstä vähän palkkaa, mutta kyse on osapäiväisestä työstä. Yrittäjänä minulla on muut kuviot, 46-vuotias varatuomari selventää.

-Pelkällä talkootyöllä me putoaisimme kelkasta. Tulevaisuudessa niin valmennuksessa kuin seuran toimihenkilöinä on oltava enemmän kokoaikaisia työntekijöitä.

Rainer Lundberg, 59, puolestaan on jo jäänyt eläkkeelle autokauppiaan työstä.

-Onpahan hyvin aikaa tällaisille harrastuksille, seuran pitkäaikainen tukija naurahtaa.

-Meillä on koko hallitus vahvasti sitoutunut strategiaan ja tavoitteisiin. Jokainen jäsen haluaa olla mukana tämän strategian loppuun eli vähintään vuoteen 2015 asti, Lundberg tähdentää.

Omien ?junioreiden nousu

Hämeenlinnalaisella jalkapalloilulla on jonkinmoinen etsikkoaika. Monessa muussa seutukunnassa urheilun sponsorilähteet on pumpattu kuiviin, mutta Viljasen ja Lundbergin mukaan tällä seudulla potentiaalia on paljon käyttämättä.

-Ilman muuta on, siitä on saatu selvät merkit. Talvella HPK on vahva toimija, mutta heidän kauden loputtua samanlaista vetonaulaa ei vielä ole, Viljanen sanoo.

Lisäksi Hämeenlinnan Jalkapalloseurasta on kehittynyt vahva junioriorganisaatio, jossa valmennus on laadukasta ja jonne junioreita tulee kanta-Hämeenlinnan ulkopuoleltakin.

-HJS on urheilutoimenjohtaja Ari Seppälän johdolla nostanut päätään vahvasti viimeiset kolme vuotta. Junioreita pääsee ikäkausimaajoukkueisiin, ja niistä hedelmistä me pääsemme nauttimaan jo muutaman vuoden päästä, Lundberg ennakoi.

Tällä hetkellä Suomen korkeimmalla sarjatasolla pelaa vain yksi hämeenlinnalaisen jalkapallokoulun kasvatti, KuPS:n puolustaja Markus Joenmäki.

-FC Hämeenlinnaan on viime vuosina tullut ainakin bussilastillinen pelaajia muualta. 100-prosenttiseen omavaraisuuteen tuskin päästään koskaan, mutta haluamme joukkueen olevan niin hämeenlinnalainen kuin mahdollista. (HäSa)