Uutiset

Liigataival käyntiin shokkihoidolla

Naisten salibandyliigassa lauantaina debytoinut Steelers sai esimakua tulevasta, kun Tampereen Classic kävi kurittamassa kotijoukkuetta Elenia-areenassa maalein 2–12 (1–5, 1–2, 0–5).

Alku näytti sähäkän pelin luonteen. Classic takoi karmaisevat kaksi maalia tyrmäävästi alle minuutissa. Ensimmäisen kerran kotijoukkueen verkoissa soi, kun peliä oli ehtinyt kulua 27 sekuntia.

Viidessä minuutissa maaliero kasvoi kolmeen, kunnes Steelersin Ida Hamari (1+0) pääsi yllättämään Classic-puolustuksen komealla 1–3-osumalla ajassa 5.46.

Vieraat kuitenkin vastasivat kavennukseen upottamalla pallon avauserässä kahdesti Steelersin maalia vartioineen Viivi Laineen selän taakse.

Koko ottelun Steelersin toisen maalin teki toisessa erässä Katariina Niemi (1+0). Syöttöpisteen ottelusta sai Milla Vähälä (0+1).

Kavennus oli kuitenkin laiha lohtu, sillä vierasjoukkue vastasi kahdella maalilla ja kolmannessa erässä Classic paineli armotta omia menojaan viiden maalin edestä.

Steelersin maalilla piinannut Classicin ja maajoukkueen tehohyökkääjä Nina Rantala (4+0) maalasi ottelussa emäntäjoukkueen verkkoa neljästi.

– Kävi perinteiset. Valot häikäisivät eli ei oltu hereillä ja vastustaja rankaisi heti. Ei Classicin tasoiselle joukkueelle tarvitse paljon antaa tilaa, kun joukkue hyödyntää sen, Steelersin valmentaja Jani Perkonmäki sanoo.

Pelin lopputulos oli odotettavissa, Perkonmäki myöntää.

– Tiesimme, mitä on vastassa. Aika paljon teimme virheitä kentällä, tuloksena aina kolisi meidän maalissa. Ensi viikolla keskitymmekin pallottoman pelaamisen viilaamiseen.

Avauserässä osa Steelersin puhdista meni puhtaasti jännityksen piikkiin.

– Osa ei pelannut omalla tasollaan.

Osa taas pelasi yli odotusten.

– Esimerkiksi junnumme Annu Selinummi ja Meri Mäkinen haastoivat maajoukkuepelaajia ennakkoluulottomasti. Niitä on Classicissa kymmenkunta.

Kehuja Perkonmäki antaa joukkueelleen pelin petraamisesta toisessa erässä.

– Kolmannessa erässä puolestaan bensa loppui meidän joukkueelta.

Classic on viime vuoden liigahopeajoukkue, jonka Perkonmäki arvelee tällä kaudella vievän mestaruuden.

– En usko, että Classic häviää yhtään peliä.

Steelersin urakka ei heti helpotu. Viikon kuluttua vastassa on Porvoon Salibandyseura (sarjanelonen viime kaudella) ja lokakuun alussa SB-Pro (pronssia viime kaudella).

Perkonmäen mukaan kovien joukkueiden kohtaaminen heti kärkeen on Steelersille vain hyvä asia.

– Liigavauhtiin tottumiseen on meille vain etua. Esimerkiksi neljännellä kierroksella vastassa olevalla O2-joukkueella ei ole ollut yhtä kovaa aloitusta. Silloin me olemme valmiina. HÄSA

Asiasanat