Uutiset

Liikennemerkkejä tärveltiin Aulangolla

Aulangon luonnonsuojelualueella tehtiin runsaasti ilkivaltaa viime viikonloppuna. Toistaiseksi tarkempaa tietoa tapahtuman ajankohdasta ei ole.

-30 km/t – nopeusrajoitusmerkit muutettiin maalaamalla 80 km/t. Myös yksisuuntaisten nuolia oli maalattu kaksisuuntaisiksi ja yksi merkki oli käännetty. Tämä olisi voinut aiheuttaa pahoja vaaratilanteita, puistonjohtaja Jere Rauhala sanoo.

Lammen rannoilla olleita penkkejä sekä roskakoreja oli heitetty lampeen ja Joutsenlammen jäätelökioskin vesikouruja oli revitty irti.

Maanantai-iltapäivään mennessä kaikki alueen liikennemerkit saatiin vaihdettua uusiin, ja isoimmat esineet kalastettiin pois lammesta. Rauhalan mukaan lampeen on saattanut jäädä vielä roskia, jotka korjataan pois viimeistään tiistaina.

Ilkivallasta ei Rauhalan mukaan ollut haittaa Aulangon joutsenperheelle.


Ilkivaltaa on tehty aiemminkin

Rauhala arvioi, että rahallista vahinkoa ilkivallasta aiheutui noin 2000 euroa. Asiasta on tehty rikosilmoitus.

-Jos jollain nyt on sen verran selkärankaa, että tunnustaa tekonsa, voisimme keskustella mahdollisista vahingonkorvauksista. Jos tekijä ei kuitenkaan itse ilmoittaudu, emme paljoa lähde neuvottelemaan, Rauhala sanoo.

Aulangolla ja Tammelassa on tapahtunut Rauhalan mukaan viimeisen vuoden aikana vastaavanlaisia vahingontekoja.

-Jos tapaus selviää vihjeiden perustella, voisimme tarjota palkkioksi vaikka kämppäviikonloppu Evolta tai Tammelasta. Tämä touhu ei nimittäin lopu, ellemme saa syyllisiä kiinni, Rauhala sanoo.

Vihjeitä ja silminnäkijähavaintoja Aulangolla tehdystä ilkivallasta pyydetään ilmoittamaan joko Jere Rauhalalle 0400-825 983 tai Kanta-Hämeen poliisilaitokselle. (HäSa)