Uutiset

Liikenteessä monta kulkijaa on eessä

Liikenne on itse asiassa hyvin yksinkertainen asia. Tähän tulokseen on tullut hattulalainen Jasper Carelse, joka keskiviikkoiltana koeajoi Pappilanniemen päiväkodin uuden liikennekaupungin.

– Liikenteessä on helppo ajaa. Ja on kivaa ajaa ilman apupyöriä, hän lisäsi aiheellisesti.

Keskiviikko oli nimittäin paitsi lasten liikennekaupungin avajaispäivä, myös päivä, jolloin Jasper Carelsen pyörästä voitiin ottaa ylimääräiset ajotuet pois. Hän sai ilokseen huomata, että ilman appareita vauhti on ihan omaa luokkaansa.

Liikennekaupungissa vallitsi avajaisiltana melkoinen kaaos. Järjestys säilyi siihen asti, kun Hattulan päivähoidon johtaja Marita Viertonen juhlallisesti leikkasi poikki liikennekaupunkia ympäröineen nauhan.

Mutta sitten. Yksi pyörä oli siististi pysäköitynä parkkialueelle, mutta muut paikalla olleet kevyet ajoneuvot painelivat oitis sikin sokin kaupunkiin.

Pikkuinen Nea Suidre nauroi iloisesti porhaltaessaan kolmipyöräisellä päin kielletyn ajosuunnan merkkiä.

Valkoisia alueita vielä muutama

Vauhtia ja törmäyksiä tai ei, Marita Viertosen mukaan päiväkodin pihassa sijaitseva liikennekaupunki on kuitenkin oiva paikka opetella kaupungin väylien sääntöjä. Siksi liikennekaupunki osaltaan päiväkodin pihaan maalattiinkin.

– Täällä on turvallista harjoitella, kertoo Pappilanniemen päiväkodin vanhempaintoimikuntaan kuuluva Jaana Heikkilä.

Koko juttu alkoi siitä, että päiväkodin pihan asfalttialueelle haluttiin keksiä hauskaa käyttöä. Kun idea oli saatu, vanhempaintoimikunta keräsi rahat muun muassa joulumyyjäisten avulla.

Rahat riittivät maaleihin ja pariin ajokkiinkin. Keskiviivat, parkkialueet ja muut kaupungin kommervenkit sudittiin maahan talkoilla.

Kaikki ei ole vielä valmista. Liikennekaupungissa on vielä kirjaimellisesti valkoisia alueita. Yhden sellaisen keskellä on vihreä läiskä. Siihen suunnitellaan puuta. Pohdinnassa on myös huoltamo.

Kaikki ei lasten liikenteessä ole aikuisten järjestelmien kopiota. Esimerkiksi Anni Heikkilä katsoo liikennemerkkiä ja osaa hetken kuluttua väistää keskellä tietä lepäävää möykkyä.

Mitä liikennemerkin kuva sanoi?

Sammakkovaara, tietenkin. (HäSa)

Päivän lehti

4.7.2020