Uutiset

Liikuntahalliyhtiön johtoon pitää valita pätevin

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina liikuntahallien uudelleenjärjestelyt holding-malliseksi yhtiöksi. Tässä ei varmaan mitään pahaa olekaan, kunhan sen johtoon valitaan pätevä toimitusjohtaja. Oma mielipiteeni on ollut, että siihen on jo ollut valmiina nimikin.

Edellytän kuitenkin, että paikka pannaan julkiseen hakuun, haastatetellaan hakijat ja tehdään valinnat siten, että pätevin ja osaavin valitaan.

Hakuilmoituksessa olisikin määriteltävä nuo edellytykset. Liikuntapaikan hoitajatutkinto on varmasti soveltuvampi kuin joku kaupunginvaltuutettu.

Tässä kaupungissa on tarpeeksi jo tehty tietynlaisia lehmänkauppoja, joten toivottavasti näin ei nyt toimita.

No onhan meillä mahdollisuudet valittaa päätöksistä, mutta ne ovat loppujen lopuksi turhia. Niin on käynyt palloiluhallin valittajille, Kaurialan valoista valittaneille ja varmasti käy myös Aulanko-keskuksesta valittaneille.

Valittaminen on kansalaisen oikeus, mutta järki ( jos sitä on) pitäisi ottaa kauniiseen käteen. Kaikki tulee valitusten jälkeen aina vain kalliimmiksi meille veronmaksajille.

Palloiluhallin pituutta ollaan lyhentämässä eikä enää voida pelata aikuisten virallisia otteluita siellä. Jalkapallokauden muuttamisesta keskustellaan kovasti, joten olisi syytä olla jo tässä vaiheessa hereillä.

Aiemmin ollut verkko rajoitti naperoille oman tilan ja tarvittaessa sen sai pois ja kenttä oli täysimittainen. Toivottavasti halliin valittaessa keinonurmen laadusta keskustellaan myös asiantuntijoiden kesken.

Erkki ” Wimu ” Virtanen

Hämeenlinna

Päivän lehti

19.1.2020