fbpx
Uutiset

Liikuntapäivä kiinnosti satoja

Elenia-areenassa lauantaina järjestetty kaikille avoin liikuntatapahtuma kiinnosti lapsia, nuoria ja vähän vanhempiakin eri lajien kokeilijoita. Elenia-areenassa vieraili päivän aikana satoja eri lajien kokeilijoita ja monen eri lajin esittelypisteellä kävikin kova kuhina.

6-vuotias Luka Porvari pääsi kokeilemaan jousiammuntaa Hämeenlinnan Nuoli-Haukkojen pisteellä ja piti lajista.

– Ammunta oli kivaa. Hauskointa oli laittaa nuoli kiinni ja vetää. Ampuminen oli aika helppoa, vaikka jousi olikin vähän tiukka, Luka kertoi ja sanoi myös haluavansa ampua jousipyssyllä joskus uudestaankin.

Reipas nuori mies harrastaa jo sählyä ja käy pelaamassa sitä Poltinahon salibandyhallissa.

Frisbeegolf-seura Hämeenlinnan Discaajien piste oli suosittu. Seuran puheenjohtaja Heikki Kuusela kertoi, että päivä oli positiivisella tavalla hikinen.

– Porukkaa on käynyt hyvin, lapset ovat heittäneet jopa monta kertaa. Olemme saaneet ihan selvästi hyviä tuloksia aikaan. Frisbee kädessä on ollut niin ikäihmisiä kuin lapsiakin, Kuusela sanoi.

Kuuselan mielestä lauantai osoitti, että päivälle oli Hämeenlinnassa tilausta.

– Ilman muuta ja myös meidän lajillemme on tilausta. Tarvitsisimme Hämeenlinnaan vielä isomman radan. Käyttäjämäärät ovat sen verran valtavia, että Viisarin 12-väyläinen kenttä on jo tukossa. Tarvitsemme kaupungilta maata, johon voimme rakentaa radan, puheenjohtaja toivoi.

Discaajien puheenjohtaja toivoi, että liikuntapäivä järjestettäisiin jatkossa kaksi kertaa vuodessa, kerran keväällä ja kerran syksyllä.

– Keväällä tapahtuma sopisi paremmin meidän lajillemme ja muille kesälajeille. Syksyllä lajien kaudet ovat menneet jo vähän ohi ja olemme selvästi offseasonilla. Kevättapahtumassa pystyisimme innostamaan ihmisiä alkavaan kesään. Tietysti tiedän, että tämä on järjestäjille hemmetinmoinen urakka ja hatunnosto heille siitä, Kuusela kiitteli. HäSa

Asiasanat

Menot