Uutiset

Liikuntaväki pukkaa pallon päättäjille

-Seuroissa me uskotaan, että halli toteutuu. Se on meille elintärkeä.

Näin sanoo Parolan Visan ja Pekolan Iskun toiminnanjohtaja Janne Oksanen yhdestä Hattulan ikuisuusaiheesta eli liikuntahallista.

Kunnassa on laadittu selvitys uusien sisäliikuntatilojen tarpeellisuudesta ja kustannuksista. Vs. vapaa-aikatoimenjohtaja Jari Salmela tosin puhuisi mieluummin monitoimihallista, sillä tilaa voisi käyttää kaikenlaisiin yleisötilaisuuksiin.


Palvelisi myös pallokenttää

Viime vuoden lopulla Hattulassa laadittiin pikapikaa suunnitelmat riisutulle hallille, joka voisi sijoittua Mierolanpellolle jalkapallokentän viereen.

Saman katon alle olisi sijoitettu myös pallokenttää palvelevat sosiaalitilat. Tämän köyhän miehen version kustannukset olisivat olleet noin 3,6 miljoonaa euroa.

-Hallille haettiin valtionosuutta, mutta sitä ei saatu, kun alueen kaava ei ole valmis, Jari Salmela sanoo.

Uusi selvitys koskee samaa paikkaa, mutta halli ei välttämättä olisi niin riisuttu versio.

-Tarkoitus on, että halliasia tulee päättäjien käsittelyyn vapaa-aikalautakunnan kautta. Nyt pitäisi linjata, tehdäänkö ja jos, niin mitä, ja kuka maksaa. Esimerkiksi kuntosalille ja hierontatiloille olisi varmasti kysyntää myös, Salmela sanoo.


Vuorot ovat kiven alla

Hankkeen puuhamiehet pukkaavatkin yksissä tuumin pallon nyt päättäjille. Hallin tarve on todettu selvityksissä jo yli 25 vuotta sitten, eikä mahdollisten käyttäjien määrä ole siitä ainakaan vähentynyt.

-Käyttäjiä hallilla olisi, se ei tule olemaan ongelma. Esimerkiksi Pekolan Iskun juniorisalibandyryhmissä on jopa 40 lasta. Emme voi jakaa ryhmiä pienemmiksi, kun emme saa lisää harjoitusvuoroja mistään, Janne Oksanen kuvailee.

Hän sanookin, että tarpeeksi suuren sisäliikuntatilan puute on kehityksen tulppa sekä salibandyssa että futsalissa.

Salmela huomauttaa, että vireillä olevassa lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmassa monitoimihalli on yksi keskeisistä hankkeista.


Liikuntahalli palvelisi monia

On kaavailtu, että hallin rakennuttajana olisi toiminut kunnan vuokrataloyhtiö eli Hattula-Kiinteistöt. Sen toimitusjohtaja Risto Hast toivoo myös kattavaa keskustelua siitä, mitä Hattulassa tehdään ja koska.

-Valintoja täytyy tehdä. Moni koulu on remontin tarpeessa, samoin vanhainkoti. Nyt täällä puhutaan uudesta kunnantalosta tai palvelukeskuksesta. Toisaalta liikuntahalli palvelisi todella isoa osaa kunnan asukkaista, Hast sanoo.

Hän myös huomauttaa, että hallille nyt kaavailtu paikka tekonurmikentän vieressä on paras, mitä Parolasta löytyy.

-Siihen on lyhyt matka esimerkiksi kouluilta ja uudelta päiväkodilta.

Janne Oksanen ja Hattulan ts. liikuntasihteeri Maija Huotari huomauttavat, etteivät koulujen liikuntasalit ja muut pienet tilat jäisi tyhjilleen, vaikka iso halli toteutuisikin.

-Esimerkiksi monenlaiset harrastajaporukat kyselevät vuoroja nytkin, mutta niitä ei ole tarjolla. Iso halli vapauttaisi pienempiä tiloja uudenlaiseen käyttöön, Huotari sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

19.1.2020