Uutiset

Liina Vartia paras nainen Linna Mastersissa

Linna Masters -kilpailun päätöspäivänä nähtiin viikonlopun kovakuntoisimmat urheilijat suorituspaikoilla, kun 35–39-vuotiaat miehet ja naiset ratkoivat paremmuuttaan. Erittäin lujaa fyysistä kuntoa vaativissa lajeissa parhaiten pärjäsivät Tomi Ketolainen ja Liina Vartia, joiden kaulaan kultaiset mitalit lopulta pujotettiin.

Kilpailijat urakoivat ensiksi kolme alkukilpailua, joiden perusteella finaalipaikat jaettiin. Miesten sarjan voittanut Ketolainen onnistui päivän aikana voittamaan yhden alkukilpailuista, ja finaalissa hän sijoittui kolmanneksi. CrossFitissä tulokset eivät kuitenkaan määräydy pelkän finaalisijoituksen mukaan, vaan koko päivän aikana kerätyt pisteet lasketaan yhteen, ja Ketolaisen tasaiset otteet riittivät lopulta voittoon saakka. Kärkikaksikon täydensivät Ville Tuominen ja Niklas Gröning. Hämeenlinnalaisista paras oli kymmenenneksi sijoittunut Marko Pehkonen. Pasi Aro oli 18:s.

Naisten kilpailu kulki alusta lähtien Liina Vartian komennossa, sillä hän voitti kaikki kolme alkukilpailua sekä finaalin. Kakkoseksi sijoittui Laura Hongisto, ja kolmas oli Anna Wörlund. Hämeenlinnan Laura Lakstedt oli 18:s.

Vaasasta kilpailuun saapunut Ketolainen koki kovia finaalikilpailun aikana.

– Tuli vähän draamaa tuohon finaaliin, kun alkoi vuotaa verta nenästä. Mutta se toi vain lisää sykettä siihen touhuun. Kaikki annettiin, ja se näkyi nenästä, Ketolainen puhkui kilpailun jälkeen.

Jääkiekon parissa aiemmin viihtynyt Ketolainen piti sunnuntain lajivalikoimasta, jossa testattiin urheilijoita varsin monipuolisesti. Finaalissa urheilijat hyppivät hyppynarulla 50 tuplahyppyä, nostivat yhdellä kädellä 25 kilon (naiset 15,8 kilon) painoista painoa suoralle kädellä 20 kertaa, nousivat ison laatikon päälle 15 kertaa, tekivät 10 pistoolikyykkyä ja loppuun vielä viisi pystypunnerrusta käsilläseisonnasta. Tavoitteena oli päästä rata kolme kertaa läpi aikarajan ollessa 18 minuuttia.

Voittoon päättyneen kilpailun tuoma hyvänolontunne ei sokaissut Ketolaista, vaan kehityskohteet olivat jo selkeästi mielessä.

– Voimaa pitää saada lisää. Sitä kautta ne muutkin ominaisuudet paranevat, Ketolainen sanoi.

Linna Mastersin järjestelyistä vastanneen CrossFit Hämeenlinnan toimitusjohtajan Matias Lindin kasvoilta paistoi tyytyväisyys viikonlopun päätteeksi. Iso urakka oli sujunut aivan nappiin.

– Ensiksi on pakko kiittää näitä 40:ää vapaaehtoista, jotka olivat koko viikonlopun täällä auttamassa. Ja kyllähän kilpailijoilta saatu positiivinen palaute onnistuneista lajivalinnoista ja aikataulujen pitämisestä lämmittävät mieltä. Eiköhän tämä järjestetä ensi vuonnakin, kun tästä näin kovasti tykätään, Lind purki tuntojaan. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic