Uutiset

Liisa Anttila jatkoi kärjessä

Kooveen Liisa Anttila oli myös toisen kisapäivän naisten A-sarjan nopein Valkeakosken Hakan Veikko Hakulisen hiihtorasteilla Pälkäneellä. Aluemestaruus pitkällä matkalla oli tiukemmalla kuin voitto lauantaina. Kouvolan Suunnistajien Sari Vääränen jäi nyt Anttilasta vain 41 sekuntia. Muita alle tunnin päässeitä ei ollut.

– Otin vain pakkaskelin suksia mukaan ja ne eivät tänään tällaisella nihkeällä kelillä luistaneetkaan. Sai tehdä tosissaan töitä koko ajan. Rata oli taas hyvä, reitinvalintaa riitti eikä siellä ollut mitään kikkailua, Anttila kertoi.

Miesten A-sarjassa parasta vauhtia piti lauantain kolmonen Mäntsälän Urheilijoiden Markus Hannula 40 sekunnin erolla Kankaanpään Suunnistajien Pekka Niemeen. Lauantain kärkikaksikko ei eilen osallistunut. Aluemestaruuden otti kolmanneksi sijoittunut Hauhon Sisun Jaakko Liukkala.

– Meni vaisummin kuin lauantaina. Sellaisia puolen minuutin seisahteluja ja kääntymisiä risteysten ohiajojen takia tuli nyt enemmän. Uusi lumi haittasi luistoa, arvioi Hannula suunnistustaan.

Aluemestaruuksista sai neljä Haka, jolla oli osallistujia vain nuorimpien sarjoissa. Voiton ottivat Aaro Aho H14, Seeti Salonen H12, Rauli Aho H10 ja Jutta Nurminen D16. HlS:lle tuli kolme kultaa: Teuvo Tiilikainen H60, Heta ja Reeta Virtanen D12 ja D10. Sisu sai neljä ykkössijaa. Liukkalan lisäksi voiton suunnistivat Jukka-Pekka Rantio H55, Martti Hiiri H70 ja Meiju Lehtinen D13. LHR:lle tulivat vanhimmat sarjat – Eero Liski H80 ja Erkki Lätti H85. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

2.4.2020