fbpx
Uutiset

Liki 90-vuotiaalle seksituristille 20 vuoden vankilatuomio

87-vuotias amerikkalainen seksituristi on tuomittu 20 vuodeksi vankeuteen. Asiasta kertoivat viranomaislähteet Los Angelesissa varhain tiistaina Suomen aikaa.

Syyttäjä oli vaatinut rullatuolilla liikkuvalle John Seljanille peräti 180 vuoden tuomiota kuudesta teosta, joihin hänet todettiin syylliseksi marraskuussa.

Seljan, joka on entinen kantrilaulaja, pidätettiin lokakuussa 2003 Los Angelesin kansainvälisellä lentokentällä kun hän oli matkustamassa Filippiineille. Syyttäjien mukaan Seljan oli matkustamassa maahan harrastaakseen seksiä 9- ja 12-vuotiaiden tyttöjen kanssa. Seljanin matkatavaroista löydettiin 45 kiloa suklaata, seksileluja, pornokuvia ja rivoja kirjeitä tytöille.

Seljan esiintyy itse alastomana monissa kuvissa.

Seljan on ensimmäinen henkilö, joka on tuomittu Yhdysvalloissa vuonna 2003 säädetyn lain perusteella, jonka mukaan seksituristit voidaan tuomita amerikkalaisessa oikeusistuimessa riippumatta siitä, missä maassa he ovat rikoksensa tehneet.

STT

Gere politikoi

Hollywood-tähti Richard Gere käyttää asemaansa myös politikointiin. Näyttelijä vastusti Tokiossa rajusti EU:n aietta purkaa aseidenvientikielto Kiinaan.

Gere oli Japanissa markkinoimassa filmiään nimeltä Shall We Dance, jossa hän esiintyy Jennifer Lopezin kera. Tanssi oli kuitenkin kaukana, kun unelmakaupungin miestähti pääsi tiedotustilaisuudessa mikrofonin varteen.

EU asetti Kiinan aseidenvientikieltoon sen jälkeen, kun Kiinan hallitus oli nujertanut verisesti opiskelijoiden mielenosoitukset Pekingissä vuonna 1989.

STT

Menot