Uutiset

Liljenbäck pääsi tuulettamaan Tshekin salibandymestaruutta

Kannatti lähteä opiskelijavaihtoon. Niin ajattelee varmasti hämeenlinnalaislähtöinen Jere Liljenbäck, joka pääsi lauantai-iltana juhlimaan salibandyn Tshekin mestaruutta. Liljenbäckin joukkue Tatran Stresovice kaatoi loppuottelussa 7 877 katsojan edessä Vitkovicen jatkoajalla numeroin 5–4 (0–1, 2–1, 2–2, 1–0).

– Tapahtuma oli ihan mahtava. Sekä naisten että miesten finaalit pelattiin samana päivänä. Peli oli huikea. Hallissa oli valtava meteli, eikä kentällä meinannut kuulla lainkaan joukkuekavereiden huutoja. Olin yllättynyt, kuinka paljon hallissa oli meidän fanejamme. Yleensä Tatranista ei Tshekeissä pidetä, koska se on voittanut aiemmin monta mestaruutta. Ehkä se vaikutti, että peli pelattiin Prahassa, prahalaisjoukkueen suomalaispelaaja sanoi.

– Mummoni ja äitini olivat katsomassa peliä, joten senkin vuoksi kokemus oli mahtava, Liljenbäck hehkutti.

Ottelu oli kaikilla mittapuilla mitattuna finaalin arvoinen, eikä dramatiikkaakaan puuttunut. Tatran Stresovicen sankari oli joukkueen kapteeni Milan Friedrich, joka iski vastustajan verkkoon kolme maalia. Yksi niistä oli mestaruuden ratkaissut jatkoaikaosuma.

– Paljon jännemmäksi ottelu ei olisi voinut mennä. Meidän kapteenimme pelasi ihan uskomattoman pelin. Kaveri kaivettiin ja manipuloitiin vielä kuntoon tätä peliä varten 2–3 viikon poissaolon jälkeen. Kohtalainen paluu, kun teki hatun. Kapteeni näytti esimerkkiä, suomalainen kehui.

Opiskelijavaihdossa

Neljä vuotta salibandyliigaa FT Trackersissa pelannut Liljenbäck opiskelee liikunnanohjaajaksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulun Vierumäen toimipisteessä. Tshekkeihin hän lähti opiskelijavaihtoon. Ajatuksena oli jo etukäteen lähteä vaihtoon maahan, jossa salibandya pelataan.

– Sen jälkeen vaihtoehtoina olivat joko Sveitsi, Ruotsi tai Tshekki. Sveitsissä meidän koululla ei ollut yhteistyökoulua ja Ruotsi on sen verran lähellä, että halusin jotain muuta. Tshekki tuntui parhaimmalta, ja kuulin edellisenä lukuvuonna täällä vaihdossa olleilta kavereilta hyviä juttuja maasta. Sen jälkeen yhteyttä seuraan ja se toivotti minut tervetulleeksi, Liljenbäck kertoo.

Syyskuun alussa Tshekkiin muuttanut 26-vuotias puolustaja on viihtynyt Prahassa mainiosti.

– Tämä on historiallinen ja kaunis kaupunki, jossa nähtävää riittää. Lisäksi täältä on lyhyt matka muihin Euroopan kaupunkeihin, ja reissattua on tullutkin Puolassa, Unkarissa, Itävallassa ja Saksassa, Liljenbäck luettelee.

Terävä kärki

Liljenbäckin mukaan Tshekin salibandyliigan kärjen taso on terävä, mutta ei leveä.

– Kolme parasta joukkuetta – Tatran, Vitkovice ja Chodov – taistelisivat Suomessa varmaankin kärkipäässä, mutta sen jälkeen taso putoaa. Voitimme pudotuspeleissäkin ensimmäiset kierrokset 4–0 ja 4–0. Välierissä meillä oli jo muutama tiukempi peli, jotka voitimme vain maalilla, hämeenlinnalainen vertaa.

Liljenbäckin lisäksi Tatran Stresovicea edusti toinen suomalaispelaaja Jaakko Hokkanen. (HäSa)

 

Asiasanat

Menot

Uusimmat