Uutiset

Linda Norrena sai rahaa Sami Hyypiältä

Legendaarinen ex-jalkapalloilija ja tuleva bundesliigavalmentaja Sami Hyypiä jakoi keskiviikkona säätiönsä apurahaa kahdelletoista nuorelle ja lupaavalle urheilijalle. Yksi apurahan onnellisista saajista oli Janakkalan Tervakoskella asuva jalkapalloilija Linda Norrena. Nyt 18-vuotiaan Norrenan apurahan suuruus on 1000 euroa.

-Apuraha auttaa minua mainiosti treeni- ja pelimatkoissani Espooseen, FC Hongan liigajoukkueessa hyökkäävä Norrena sanoo.

FC Honka on toinen Linda Norrenan futisjoukkueista. Toinen on alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue.

-Maajoukkueemme tavoitteena on päästä 19-vuotiaiden EM-kisoihin Turkkiin. Kisat käydään heinäkuussa, Norrena sanoo Urheilumuseon uumenissa Helsingissä.

Karsinnat Englannissa

Mutta EM-kisoihin ei ilmoittauduta. Englannissa on maalis-huhtikuussa EM-jatkokarsinnat, jossa Suomi on ansaitusti mukana. Suomen lisäksi samasta jatkokarsintalohkosta pyrkii Turkkiin järjestävän maan Englannin lisäksi myös Itävalta ja Wales.

Kaikkiaan tuossa 19-vuotiaiden tyttöjen ikäluokassa pelataan kuusi jatkokarsintalohkoa, joiden voittajat ja kaikkien lohkojen paras toiseksi sijoittunut joukkue pääsee Turkin EM-lopputurnaukseen.

-Ennen jatkokarsintoja pelaammme katsastusluonteisesti kaksoismaaottelun Belgiaa vastaan Belgian maaperällä, Norrena kertoo.

Linda Norrena on saanut kulkea pallon kanssa maailmalla.

-Portugali, Moldova, Englanti, Venäjä, Norrena kertoo pyydettäessä maita, joiden stadioneilla hän on voinut käydä futaamassa.

Linda Norrena tekee nyt kaikkensa FC Hongan eteen. Jossain tulevaisuudessa hänellä silti siintää seurajoukkue muilla mailla vierahilla.

-Yhdysvalloissa voisi olla kiva pelata, miksei myös Ruotsissa tai Saksassa, Norrena toteaa.

Pitkä taival

Jokseenkin samoihin aikoihin kun Linda Norrena aloitti koulunkäynnin, hän ryhtyi pelaamaan jalkapalloa. Kasvattajaseuransa on Hyvinkään Palloseura.

-Jalkapallon lisäksi olen myös yleisurheillut. Olen sekä hypännyt pituutta että juossut pikamatkoja, hän sanoo.

Linda on lukiolainen ja silloin kun hän ei urheile tai kun hän ei lue läksyjä, hän käyttää aikaa dekkareiden tai hiphop-musiikin parissa.

-Etenkin pelimatkoilla kuuntelen hiphoppia mielelläni. Se virittää minut hyvin matseihin, hän kertoo.

Miesten jalkapallomaajoukkueessa 105 A-maaottelua pelannut ja varsinkin Liverpoolissa (1999-2009) huikean uran tehnyt Sami Hyypiä oli SH4-tukirenkaansa eli säätiönsä apurahoja jakaessaan demokraattinen ja monipuolinen. Tukea Hyypiältä saivat Linda Norrenan lisäksi muun muassa pikajuoksija Nooralotta Neziri, pikaluistelija Tommi Pulli, hiihtäjä Susanna Saapunki ja painija Elias Kuosmanen. (HäSa)