Uutiset

Linna Cruising paisuu yhä - Katso kuvat ja video!

Hattulan Satulinnalla pellot täyttyivät lauantaina iltapäivällä vanhoista jenkkiautoista ja pihalla nousi pärinän seasta sankka kuminsavu. Linna Cruising viettää tänä viikonloppuna kymmenvuotisiaan ja vetää yhä enemmän väkeä alan harrastajien tapaamiseen.

Kun Linnan Cruising aloitti vuonna 2003 Verkatehtaalla, mukana oli 120 autoa ja muutama moottoripyörä. Nyt kokoontumisajoon saapui arviolta lähes tuhat autoa ja satoja moottoripyöriä.

– Saimme täksi vuodeksi entistä laajemman pysäköintialueen pellolle, sillä viime vuonna parkkipaikat menivät tukkoon, ohjelmavastaava Harri ”Hii” Savolainen kertoo

Savolainen on tapahtumaidean isä ja käyntiin polkaisija yhdessä Ari Uusitalon ja Jukka Gratschevin. Kolmikko kutsuu ryhmäänsä nimellä G3.

– Kymmenen vuotta sitten heitin yöllä taksin takapenkillä ajatuksen Arille. Hän luuli sitä ensin Hiin höyryiksi, mutta palasinkin seuraavana päivänä asiaan.

Jo vuonna 2004 Cruising siirrettiin Satulinnalle, ja pihaan saatiin myös burning-kisa.

Savolainen korostaa, että kokoontumisajon järjestäjät tekevät koko ajan hyvää yhteistyötä poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa. Poliisi on myös ratsaamassa näytöskierroksella ajavia autoja.

– Haluamme tehdä asiat oikein, eikä kenenkään joukossa tarvitse elvistellä. Pyrimme siihen, että letkassakaan kukaan ei örvellä.

Suurta, noin 8000 kävijän tapahtumaa ei onnistuta pistämään pystyyn ilman isoa joukkoa talkoolaisia. Savolainen antaakin vuolaat kiitokset noin 140 vapaaehtoiselle, joiden joukosta löytyy kaikkien mahdollisten alojen osaajia.

Kehuja satelee

Hollolalainen Tatu Heman on osallistunut kaikkiin Satulinnassa pidettyihin cruisingeihin. Lisäksi hän käy muissa lajin kokoontumisissa muun muassa Lahdessa. Lauantaina hän osallistui vuoden 1972 Chevrolet El Caminollaan myös kuminpolttokisaan.

– Satulinnassa on oikeastaan Suomen paras cruising. Letka-ajo on hienosti järjestetty, ja tiet sen varrella ovat upeita, hän kehuu.

Hemanille jenkkiautojen kanssa puuhailu on elämäntapa, joka vie lähes kaiken vapaa-ajan. Kaveritkin harrastavat samaa ajanvietettä.

Kun joku ulkopuolinen kiinnostuu jenkkiraudasta, ensimmäinen kysymys on Hemanin mukaan aina, että paljonko auto vie polttoainetta.

– Kaikki harrastusvälineet maksavat, en ajattele, mitä bensaan kuluu rahaa.

Yhteensä kolmella amerikanraudallaan Heman kertoo ajavansa noin 3000–5000 kilometriä vuodessa. (HäSa)

 

 

 

 

 

 

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic