Uutiset

Linna Golf isännöi ykköskiertuetta

Suomen ylimmän golfkiertueen, Finnish Tourin kilpailukausi käynnistyy sunnuntaina Hämeenlinnassa. Linna Golfin viheriöillä pelattavassa kilpailussa on mukana kaikkiaan 147 ammattilais- ja amatööripelaajaa. Kilpailun palkintopotti on 10 000 euroa.

Kilpailun järjestelyistä vastaavan Markus Ervastin naama on hymyssä, kun puhe kääntyy kauden avauskilpailuun ja sen puitteisiin.

– Olemme etuoikeutettuja, kun saamme pelata täällä. Pelaajat pääsevät nauttimaan loistavista oloista. Täällä kaikki toimii, henkilökunta on hyvää ja ammattitaitoista ja kenttä on loistavassa kunnossa. Tästä on hyvä aloittaa kausi, kiertuepäällikkö Ervasti kehuu.

Kauden avauskilpailun lähtöviivalla nähdään kaikkiaan kuusi hämeenlinnalaista. Aulangolta kisaan osallistuvat Jonne Eerola ja Tuukka Hieto. Tawastin värejä kisassa edustavat Aleksi Seppänen, Harri Juvonen, Santtu Malin ja Ville Kuronen.

Neljän vuoden tauon golfista pitänyt Eerola on noussut rytinällä takaisin kansalliselle tasolle. Onnistunut paluu huipentui syksyn karsinnoista saatuun täyteen pelioikeuteen tämän kauden kiertueelle. Alkavaan kilpakauteen Eerola lähtee täynnä intoa.

– Kovaa tässä on treenattu koko kevät, ja luottavaisin mielin lähdetään kauteen. Oman pelin tasaisuus on selkeä vahvuuteni, ja lähipeli on aina ollut hyvää. Myös rautapeli on kehittynyt tässä kevään aikana, Eerola kertoo.

Eerola ei aio lähteä nöyristelemään nimimiesten sekaan, vaan hänellä on kovat tavoitteet kesän kisoihin.

– Pisteille pitäisi päästä heti ensimmäisestä kilpailusta lähtien, tasoituksella 1,5 kesään starttaava Eerola linjaa.

10 vuotta sitten avattu Linna Golfin kenttä on Suomen ykköskenttien joukossa. Siellä on vuosien saatossa pelattu niin amatöörien EM-mitaleista kuin ammattilaisten isoista palkintoshekeistä.

Tänä kesänä Linna Golf isännöi reilua sataa yritystapahtumaa, mutta panostusta on lisätty myös paikallisten harrastajien suuntaan.

– Toivoisin näkeväni hämeenlinnalaisia pelaajia enemmän Linnalla. Sen takia olemmekin tehneet tällaisen iltapelioikeuden Aulangon ja Tawastin pelioikeutetuille. Tällä mahdollistetaan erittäin kohtuuhintainen pelaaminen Linna Golfissa. Kaikki kentät ovat persoonia, ja haluaisinkin, että mahdollisimman moni tiilaakson golffari saisi kokea meidänkin kentän haasteet, Keskitalo sanoo.

Kevään runsaat sateet ovat olleet iso haaste golfkentille. Keskitalo muistuttaakin ihmisiä keväisestä ajankohdasta.

– Talvehtiminen sujui hyvin. Meillä on kenttä hyvässä kunnossa, mutta pitää muistaa, että olemme toukokuussa. Greenit eivät tule olemaan heinäkuun superliukkaudessa, mutta ne ovat tasaiset ja tasapuoliset kaikille.

Kilpailu alkaa sunnuntaina aamukahdeksalta. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic