Uutiset

Linna Masters sai kilpasille kovat kuntoilijat

Hämeenlinnalainen Ville Takala sai lauantaina ähkiä oikein tosissaan seuransa Crossfit Hämeenlinnan salilla. Kovakuntoinen mies osallistui crossfitin harrastajille järjestettyyn Linna Mastes -kisaan, jossa urakkaa piisasi aamusta iltaan saakka.

Yli 40-vuotiaille masters-kuntoilijoille järjestetyssä kisassa oli kolme osaa. Ensimmäisessä 15 minuutin mittaisessa lajissa soudettiin, heiluttiin kahvakuulien kanssa ja vedettiin leukoja. Toisessa lajissa tartuttiin levytankoihin, joilla tehtiin erilaisia punnerruksia, työntöjä ja kyykkyjä. Tässä lajissa aikaa oli ryskytellä viisi minuuttia.

Linna Masters huipentui yhdistelmälajiin, jossa testattiin muun muassa vatsalihasten kuntoa, paiskottiin palloa seinään ja ponnistettiin laatikoiden päälle.

Ville Takala on harrastanut crossfitiä vuodesta 2010. Lauantaina hän oli mukana ensimmäisissä kisoissaan 40-vuotiaiden sarjassa.

– Olen aiemmin vaivannut puntteja, mutta tästä lajista innostuin oikein tosissani, kun saimme oman salin Hämeenlinnaan. Ensimmäiset kisat hieman jännittivät, mutta ihan hyvinhän nämä ovat alkaneet, sanoi Takala, joka oli juuri päättänyt rankan punttisarjansa.

– Ensimmäisen sarjan tein satasella, sitten 110 kilon raudoilla ja viimeinen onnistunut satsi tuli 120 kilolla. 125 kiloa oli tällä kertaa jo liikaa, Takala myönsi.

Linna Masters -kisassa oli mukana nelisenkymmentä kilpailijaa. Takalan lisäksi Hämeenlinnan salia edusti kangasalalainen Tarja Aho, joka kilpaili 50–54-vuotiaiden sarjassa.

Aho oli sarjansa voittajasuosikkeja, sillä hän oli ykkönen syksyllä Lappeenrannassa järjestetyssä Karjalan Kovin -kisassa.

– Innostuin lajista poikani kannustamana. Hän on palomies ja vei minut kurssille. Aiemmin olin harrastanut vain lenkkeilyä, Aho muisteli.

Hämeenlinnan salin kilpailijat rutistivat hyvin kisan loppuun saakka. Tarja Aho nimittäin voitti sarjansa ja saman tempun teki miehissä Ville Takala (40–44-vuotiaat).

Crossfit Lappeenrannan Jutta Kontto oli paras naisten 40–44-vuotiaiden sarjassa. Crossfit Pieksämäen Anne Weckström voitti puolestaan 45–49-vuotiaiden sarjan.

45–50-vuotiaiden miesten ykkönen oli Crossfit Keravan Jussi Wahe. Crossfit Rauman Jyrki Rantanen voitti 50–54-vuotiaat ja Crossfit Piksämäen Pekka Kaikkonen yli 55-vuotiaiden sarjan.

Ensimmäinen masters-kisa

Crossfit Hämeenlinna isännöi ensimmäistä kertaa Linna Masters -kisaa.

– Suomessa ei ole aiemmin järjestetty vain masters-kuntoilijoille suunnattua kisaa. Tapahtumamme sai kuitenkin erittäin hyvän vastaanoton, sanoi Crossfit Hämeenlinnan valmentajatiimiin kuuluva Ville Suomalainen.

Crossfit Hämeenlinnan salilla on noin 130 jäsentä.

– Monipuolinen kuntoilulaji on saanut koko ajan lisää harrastajia. Crossfit sopii kuntoilijoille, jotka haluavat vaihtelua perinteiseen kuntosaliharjoitteluun. Toiminnallisessa harjoittelussa tulokset näkyvät konkreettisesti, valmentaja Suomalainen kuvailee. (HäSa)

Asiasanat