Uutiset

Linna Masters sai kuntoilijat hikoilemaan

CrossFit Hämeenlinnan Tarja Aho oli vauhdissa Linna Masters -kisassa lauantaina Hämeenlinnassa. Aho voitti yli 50-vuotiaiden neljän osalajin sarjan pistein 76. Toiseksi ylsi Box 100 -seuraa edustava Katja Shadbolt (72 pistettä).

Ahon voitto ei ollut yllätys, sillä kovakuntoinen liikunnan ystävä on menestynyt myös painonnostossa. Rovaniemellä käydyissä mastersien MM-kisoissa hän ylsi hopealle 50-vuotiaiden sarjan uudella Suomen ennätystuloksella 96 kiloa.

– Innostuin painonnostosta täällä crossfit-salilla. Tänäänkin parhaiten sujui levytangolla tehty maksiminosto. Myös punnerrukset ja varpaat tankoon -liike onnistuivat hyvin, Aho muisteli.

CrossFit Hämeenlinnan Pertti Liuksiala osallistui lauantaina ensimmäisiin kisoihinsa. Yli 55-vuotiaiden sarjassa urakoinut Liuksiala selvisi koitoksestaan ehjin nahoin ja oli kisan viides.

– Olen hengissä ja aion mennä vielä kotiinkin omalla autolla, Liuksiala vitsaili.

62-vuotias kuntoilija innostui crossfitistä omien sanojensa mukaan vasta rollaattori-iän lähestyessä.

– Työkykyä on hyvä pitää yllä monipuolisella liikunnalla. Olen aiemmin juossut ja hiihtänyt, mutta tässä lajissa saa vauhtia ylävartaloonkin, Liuksiala muistutti.

CrossFit Hämeenlinnan Toni Horila ja Rita Stubb selvittivät tiensä varsinaiseen kisaan karsintojen kautta. Horila oli 40-vuotiaiden sarjassa kolmastoista ja Stubb 45-vuotiaissa seitsemäs.

Horila ja Stubb osallistuivat Liuksialan tavoin ensimmäisiin crossfit-kisoihinsa.

Linna Masters oli tänä vuonna kovatasoinen kisa. Tapahtuman puuhamiehiin kuulunut Ville Suomalainen laskeskeli karsintoihin osallistuneen lähes 130 kilpailijaa.

– Varsinaiseen kisaan kelpuutettiin lopulta 65 urheilijaa. Laji kokoaa jatkuvasti uusia harrastajia ja se näkyy myös innostuksena osallistua kisoihin. Saimme myös kisatalkoisiin hyvin porukkaa mukaan. Ilman salimme vapaaehtoisia näin suuren kisan järjestäminen olisi ollut vaikeaa, muistuttaa Suomalainen. HäSa

Asiasanat