Uutiset

Linna Mastersissa hikoiltiin viimeiseen pisaraan asti

CrossFit

Hämeenlinna

– Jaksaa, jaksaa! Paina, paina! Älä anna periksi! Just noin!

Kannustushuudot kaikuivat, kun ennätysmäärä kilpailijoita otti mittaa toisistaan Linna Masters -kilpailussa CrossFit Hämeenlinnan salilla Kantolassa lauantaina. Kovakuntoiset urheilijat kilpailivat paremmuudestaan kaikkiaan viidessä eri sarjassa nuorimpien ollessa 40-vuotiaita ja vanhimpien yli 60-vuotiaita.

Hikisen ja raskaan päivän päätteeksi sarjojensa voittajiksi ylsivät Timo Kuitunen (miehet 40–44 vuotta), Ulrika Karismaa (naiset 40–44 vuotta), Miska Viiri (M45–49), Ulla Keijama (N45–49), Janne Savolainen (M50–54), Merja Niukkanen (N50–54), Jyrki Rantanen (M55–59), Pirjo Vitikainen (N55–59) ja Pekka Kaikkonen (M60+). Hämeenlinnalaisista Toni Horila sijoittui M45–49-sarjassa 13:nneksi, ja Rita Stubb oli N45–49-sarjassa viidentenä. Kilpailussa oli mukana yhteensä 87 urheilijaa.

Linna Masters on kolmessa vuodessa noussut Suomen suosituimmaksi yli 40-vuotiaiden masters-urheilijoiden CrossFit-kilpailuksi. Siitä Hämeenlinnassa ollaan ylpeitä.

– Missään muualla Suomessa ei oikein kilpailla näissä ikäluokissa. Olemme saaneet kiitosta, kun olemme ainoana salina Suomessa ottaneet tämän vanhemman porukan haltuun. Tämä on jossain kohtaa meinannut riistäytyä vähän nuorisolajiksi, mutta me olemme tapelleet sitä vastaan, CrossFit Hämeenlinnan toimitusjohtaja Matias Lind kertoi.

Lindin mukaan Linna Mastersin suosion taustalla on myös tapahtuman positiivinen ilmapiiri. Sen aisti vahvasti myös lauantaina.

– Tapahtuma on erittäin hyvähenkinen, ja täällä porukka kannustaa kaikkia tasapuolisesti. Tässä lajissa on parasta, kun ensimmäinen ja viimeinen saavat parhaat aplodit, Lind sanoi.

Loviisasta kilpailuun saapunut Kimmo Sandvik oli rättiväsynyt päivän urakan jälkeen. Kolmesta erillisestä osiosta koostunut kilpailu päättyi Sandvikin osalta yhdeksänteen sijaan M40–44-sarjassa. Vuodesta 2009 saakka CrossFitiä harrastanut Sandvik ei ollut pahoillaan, vaikka kärkisijat jäivät tällä kertaa saavuttamatta.

– Mukava päivä oli. Aika meni nopeasti. Ja eiköhän sitä illalla kropasta huomaa, että on tullut vähän jumpattua. Mutta kiva, että meille vanhuksillekin järjestetään näitä kisoja. Näihin tulee aina lähdettyä, jos vain mahtuu mukaan, Sandvik kommentoi päiväänsä.

Linna Masters jatkuu sunnuntaina, jolloin areenalle pääsevät 35–39-vuotiaat miehet ja naiset.

Asiasanat

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic