Uutiset

Linna RC kukisti vahvan Jyväskylän

Kaurialan kahden soikiopallo-ottelun lauantai alkoi hämeenlinnalaisittain vahvasti, kun Linna Rugby Club kaatoi kauden toisessa kotiottelussaan sarjan tappiotta avanneen Jyväskylä Rugby Clubin pistein 24–10 (7–0). Ottelun ratkaisijaksi nousi kolme try-maalia tehnyt Linnan Antti Haapanen.

Ennakkoon tasaiseksi ja rankaksi kaavaillusta kamppailusta muodostui kutakuinkin odotusten mukainen, mutta hieman yllättäen Linna pystyi hallitsemaan palloa läpi ottelun. Se oli lopulta avain LRC:n kauden kolmanteen voittoon myös päävalmentaja Ray Dicksonin mukaan.

– Pidimme palloa ja taklasimme todella kovaa. Puolustimme kuin hirviöt tänään. Normaalisti sanoisin, että backit olivat voiton avain, mutta tänään forwardeilla meni aivan nappiin, Dickson perustelee Linnan komeaa suoritusta.

– Näinä kahtena valmentajavuotenani tämä oli paras pelimme. Vastassa oli Suomen top 3 -joukkue, jossa pelaa kuusi maajoukkuepelaajaa. Olen odottanut tätä, sillä joukkueemme teki kovasti töitä harjoituskaudella. Täytyi vain henkisesti tajuta, että olemme fyysisesti tarpeeksi hyviä. Rugby on yhtä henkinen peli kuin fyysinen.

Ensimmäisen puoliajan ainoan tryn juoksi yli puolen kentän mittaisella yksilösuorituksella hämeenlinnalaisten full-back Antti Haapanen 24. peliminuutilla. Lari Beumer potkaisi lisäpisteet keskisektorista varmasti.

Toisen puoliajan alussa Jyväskylän fyysinen etukenttä sai paineen LRC:n maalilinjan tuntumaan ja Aaro Katainen vei pallon viivan yli. Katainen kuitenkin loukkaantui hieman tilanteessa, ja lisäpistepotkukin epäonnistui. Lari Beumer upotti vain hetkeä myöhemmin rangaistuspotkun 26 metristä, ja Linna johti 10–5.

Tämän jälkeen JRC ei enää taistellut voitosta. Haapanen pääsi vielä kahdesti murtautumaan Jyväskylän takapelaajien välistä maalintekoon, ja Beumer nakutti loputkin konversiot haarukkaan. Arsi Kilpelänahon lisä-ajan try oli vieraille laiha lohtu.

– Sinänsä helppo ottelu, kun vastustaja ei potkinut pitkiä palloja takakentälle. Se helpottaa aina: pääsee helpommin hyökkäyksen mukana takakentältä juoksemaan, Haapanen taustoittaa tehopäiväänsä.

Toisella puoliajalla alkoi näkyä joukkueiden kokoonpanojen leveys – ja kapeus. Linnalla oli käytettävissään kaikki kahdeksan vaihtopelaajaa, kun taas Jyväskylällä ei ainuttakaan. Aina välillä joku keskisuomalainen makasi hoidettavana kentällä. Voimaan luottavalle JRC:lle se oli liikaa.

Siitä huolimatta Dicksonin mielestä Jyväskylä oli kova vastus.

– Heiltä puuttui pari pelaajaa tänään, mutta kuten heidän valmentajansakin sanoi minulle, se ei ole tekosyy. Heidän maajoukkuepelaajansa olisivat joka tapauksessa pelanneet 80 minuuttia, mutta kyllä se auttoi, että meillä oli vaihtopelaajia.

Antti Haapasen mielestä kaksoisottelupäivä oli myös pelaajan näkökulmasta hieno tapahtuma.

– On aina mukavaa, kun soikiopallopelit osuvat samalle päivälle ja pääsee itsekin katsomaan amerikkalaista jalkapalloa tuolta katsomon puolelta. HäSa

Asiasanat

Uusimmat