Uutiset

Linna Rugby Club sai …juhlia nousua SM-sarjaan

Kolme vuotta toiminut Linna Rugby Club pelasi historiansa parhaan ja tärkeimmän ottelun, kun se kukisti rugbyn SM-karsintaottelussa Porvoossa Pori Bombersin luvuin 28–8 (8–3).

– En voi ylistää joukkuetta tarpeeksi, sillä tämä oli kauden paras matsi. Voitimme etenkin joukkueena. Ei tullut välttämättä parhaita yksilösuorituksia, mutta kuitenkin paljon hyviä suorituksia, sanoi LRC:n kapteeni Tuomas Mehtiö.

Vaikka Pori siirtyi ottelussa johtoon penaltyn ansiosta, LRC:n Gramoz Shpendi vei hämäläiset johtoon. Mehtiö lisäsi penaltylla johdoksi 8–3.

Ilotulitusta

Pori tuli toisen jakson alussa vielä tasoihin, mutta sen jälkeen alkoi hämäläisilotulitus.

Eetu Puhakka, maajoukkuemies Kalle Välimäki, Juho Peltoniemi ja Santtu Salmén tekivät putkeen neljä tryta.

Poikkeuksellisesti ottelussa ei nähty yhtään onnistunutta konversiopotkua, koska kova tuuli haittasi.

LRC:n perustaja ja ideoija Juha Tamminen seurasi mielissään seuran historian toistaiseksi parasta saavutusta.

– Joukkueesta löytyy mukavasti leveyttä. Sairastuvalla oli joukkueen kokeneemmasta kaartista Avea Avea, Henrico Harnoster ja Olli Aaltonen. Lisäksi Jere Hyvönen oli poissa reissusta, koska hänen vaimonsa laskettu aika oli lähellä, sanoi Tamminen.

Asenteella

Mehtiölle nousu oli todella merkittävä asia.

– Olin syksyllä 2011 mukana perustamassa seuraa. Tämä on kuin oma joukkue. Aluksi otimme pitkään turpaan, mutta aina lähdimme reissuun. Emme jääneet lähtemättä sen takia, ettei viitsi lähteä, Mehtiö jutteli.

– Olemme menneet asenteella peleihin ja pyrkineet tiettyyn samaan systeemiin. Joukkueen runko on ollut pitkään kasassa ja siksi onkin todella hieno fiilis, hän jatkoi.

LRC:n puheenjohtaja Jens Willadsen makusteli maukasta sarjanousua.

– Olen ylpeä koko joukkueesta. Ryhmään on tullut uusia pelaajia, kuten nopeita backeja ja isoja forwardeja. Olemme menneet joukkueena, sanoi Willadsen.

Willadsen kehui runsaasti valmennusvastuun jakaneita Avea Avea, Jarno Suojaa ja Mehtiötä.

Pelinä hieno rugby on Suomessa valitettavan pieni marginaalilaji.

– Junioritoiminta pitäisi saada Suomeesa aktiivisemmaksi, sanoi Willadsen.

Nyt kun LRC on pääsarjajoukkue, saattaa hyvin olla, että lajifanaatikot pääsevät katsomaan rugbyn maaottelupelejä Kaurialaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic