Uutiset

Linnajazzin pääkonsertti tallentui villapeittoon

Kuinka monella on oma, itsevirkattu jazzpeitto? Ei kovin monella. Mutta Lilli Väisäselläpä kohta on.

Hän lähti sunnuntaina Linnanpuistoon Linnajazzin pääkonserttiin lankakerät ja virkkuukoukku mukanaan. Huovan reunalle kertyi neliö poikineen samalla, kun Hot Club de Finlande antoi rytmin sunnuntai-iltapäivään.

Lilli Väisänen ja hänen siskonsa Luru Natunen ovat innokkaita puistokonsertissa ja ylipäätään Linnajazzeilla kävijöitä. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun käsityöt pääsivät mukaan.

-Peiton virkkaaminen oli siskoviikonlopun spontaani idea, Väisänen nauroi.

-Peittoon tulee nyt tarina. Voin aikanaan kertoa lapsenlapsille, että mummo teki näitä neliöitä jazzkonsertissa siskosten yhteisenä viikonloppuna.

Siskokset kehuivat puistokonsertin tunnelmaa. Heidän mielestään Linnajazz alkaa olla yhtä mainio brändi kuin Pori Jazz – joskin Hämeenlinnan-tapahtuma on pysynyt ”sopivan pienenä”. Edellisenä iltana he olivat käyneet kuuntelemassa Pave Maijasta ja Heikki Silvennoista Suisto-klubilla.

-Se oli aivan huikeaa, he suitsuttivat.

Lapsille tarvittiin aurinkokatto

Sään tilaaminen onnistui tänäkin vuonna Linnajazzin järjestäjiltä. Sunnuntainen puistokonsertti nautiskeltiin perinteisessä helteessä.

Itse asiassa oli niin aurinkoista, että osa suojasi hipiäänsä erilaisilla suojilla. Puiston reunassa seisoi jopa kaksi isoa katosta. Ne pystytettiin nyt toisena vuonna peräkkäin.

Jazz ja lämpö houkuttelivat tuttuun tapaan runsaasti väkeä Linnanpuistoon. Marita Waenerberg / HäSa

-Kun lapset tulivat kuvioihin, niin otettiin katokset mukaan. Me aikuiset kyllä pärjäisimme, kertoivat Henrik Pohjavirta, Ville Saarinen, Esko Pylsy, Okariina Rauta ja kumppanit.

Suuri seurue mahtui kahden katoksen alle juuri ja juuri. Oleskelu näytti lokoisalta ja mainiosti organisoidulta. Paikkaa ei kuitenkaan ollut tarvinnut tulla varaamaan ennen konsertin alkua.

-Täällä takanurkassa on aina ollut tilaa, eivätkä katokset ole täällä kenenkään tiellä.

Suisto jäi väljäksi perjantaina

Linnanpuisto täyttyi entiseen tapaan ääriään myöten. Ihmisiä loikoili myös Kustaa III:n kadun toisella puolella olevalla väljemmällä nurmikolla kuuntelemassa HSK Big Bandia, Hot Club de Finlandea, D-Boosteria ja puistokonsertin huipentanutta Sami Saarta.

-Joidenkin mielestä puiston sivuilla oli nyt väkeä enemmän kuin koskaan. Koko tapahtuma onnistui hyvin. Tämä oli kolmas komea kesä peräkkäin, tiivisti Linnajazzin taiteellinen johtaja Timo Lehto.

Jazzit saivat niskaansa muutamia sadekuuroja, mutta sadevyöhyke lipui sunnuntaina Hämeenlinnan yli ennen puistokonsertin alkua.

Lehdon mukaan suurin osa konserteista onnistui ”nappiin”. Ainoa pettymys oli Suiston perjantain-konsertti, jonka yleisö jäi väljäksi.

-Lauantai-iltana Suisto oli sitten tupaten täynnä. (HäSa)