Uutiset

Linnan Ateria liitetään Tekmeen

Kaupungin omistama Linnan Ateria -liikelaitos yhdistetään ensi vuoden alusta Tekninen Palvelukeskus Oy Hämeeseen eli Tekmeen.

Liikelaitoksen kehittämistä valmistellut ohjausryhmä selvitti kevään aikana kahta erilaista organisointimallia, joista toinen oli liikelaitoksen muuttaminen osakeyhtiöksi ja toinen yhdistämisen Tekmeen. Tekmen ja Linnan Aterian yhdistämisen todettiin tuottavan vuosittain noin 700 000 euron synergiahyödyt.

Ohjausryhmä on selvittänyt alustavasti myös kiinnostusta seudulliseen yhteistyöhön. Hattulan kunta sekä Kanta-Hämeen keskussairaala ovat osoittaneet kiinnostusta mahdolliseen yhteisomistukseen uudessa yhdistetyssä osakeyhtiössä.

Linnan Ateriassa työskentelee tällä hetkellä 166 ja Tekmessä 260 työntekijää. Linnan Aterian asiakkaina on kaupungin lisäksi muun muassa säätiöitä, kuntayhtymiä sekä yksityisiä palvelukoteja.

Tekninen Palvelukeskus Oy Häme tarjoaa kiinteistöjen ylläpitopalveluja kuten siivousta, huoltoa ja rakentamista. Tällä hetkellä se vastaa noin 350 kiinteistön huollosta. Tekmen tavoitteena on siirtyä yleisille markkinoille vuonna 2014.

Linnan Ateria -liikelaitoksen johtokunta päätti yhtiömuodon muuttamisesta viime viikolla. Lopullisesti asiasta päättää kevään aikana kaupunginvaltuusto. (HäSa)

Päivän lehti

2.6.2020