Uutiset

Linnan juhlat

Onko Suomi tasa-arvoinen maa?

Seurasin linnan juhlia ja huomioni kiinnittyi seuraavaan: lähes kaikki poliitikot olivat kuin joulukuusia, oli niin paljon rautaromua rinnassa. Eli poliittinen eliitti jakelee toisillensa arvonimiä ja kunniamerkkejä roppakaupalla.

Useimilla maailmalla tunnetuilla suomalaisilla yrittäjillä taikka yritysjohtajilla ei sitten ollut prenikan prenikkaa rinnassa, eivätkö he sitten muka ole tehneet mitään isäinmaan hyväksi? Hehän työllistävät ja tuovat verovaroja, joista nämä politiikot saavat palkkansa.

Eipä siellä kyllä näkynyt tavallisia työläisiäkään, puhumattakaan, että heille mitään prenikoita jaeltaisiin. Useimmiten näitä joulukuusi-poliitikoita ei tunne kukaan ulkomailla, he ovat kunnostauteen lähinnä kotimaisissa kähminnöissä ja verovarojen haaskauksessa, siitäkö niitä prenikoita rintaan saa ?

Outo on myös Halosen maku kutsutuissa, terveitä urheilijoita taisi olla oli vähemmin kuin vammaisurheilijoita, muutoinkin urheilijoita oli tosi vähän. Mitä hyvää Suomen eteen on tehnyt esimerkiksi vuoden pakolainen, joka oli kutsuttu linnaan?

Mitä hyvää isänmaan eteen on tehnyt Halosen kampanjahenkilöstö, jota oli kutsuttu runsaasti linnaan, tai vaikka esimerkiksi Setan edustajat, Kynnys ry tai Sadankomitea?

Eikö olisi jo aika laittaa kutsuja tekojen mukaan, eli teot isänmaan (Suomen) hyväksi, eikä pelkästään aseman taikka ulkonäön perusteella.

Eipä näkynyt paikalla myöskään julkisesti Halosta arvostelleita. Ei taida sittenkään rouva presidentti kestää kritiikkiä edes silloin, jos se on ansaittua. Jos jokin on eriarvoistamista, niin juuri tälläinen kansan kahtiajako sitä on.

Linnan juhlista pitäisi tehdä koko kansan syvien rivien juhlat, eikä pelkästään tietyssä asemassa olevien herrojen juhlat, johon on lisätty vähemmistöjen jämät.

Prenikat myös uusjakoon, yrittäjille, yritysjohtajille ja työläisille myös romua rintaan samassa suhteessa kuin poliittisille oman edun tavoittelijoille.

Matti Hurtta

puheenjohtaja

Suomalaisten Sananvapauden Yhdistys

Janakkala

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic