Uutiset

Linnan pallot Senegalin taivaalle

Kuumailmapallotoimintaa harjoittava hämeenlinnalainen Linnan Pallo Oy on perustanut tytäryhtiön Senegaliin ja aloittaa yleisölennätykset siellä joulukuussa. Yhtiö operoi Suomessa kolmella matkustajapallolla ja kahdella pienemmällä lähinnä mainoskäyttöön tarkoitetulla kuumailmapallolla. Suomessa toimivien pallojen lisäksi yhtiö sijoittaa Senegaliin kaksi matkustajapalloa.

-Tulevaksi talveksi Afrikkaan lähtee kaksi lentäjää. Palkkaamme ja koulutamme paikallista väkeä lentoavustajiksi. Yhteistyökumppanina on Senegalissa paikallinen matkailuyritys Africa Connection Tours, kertoo toimitusjohtaja Olli Luoma.

Senegal on Afrikan läntisin maa, ja turismi on toiseksi tärkein elinkeino kalastuksen jälkeen. Suurin osa turisteista saapuu entisestä emämaasta Ranskasta. Toiseksi eniten heitä tulee Yhdysvalloista.

Merkittävimpiä turistikohteita Senegalissa ovat pääkaupunki Dakar, ranskalaiskaupunki St Louis sekä rantalomakohteet Casamancessa ja Salyssa. Maan maailmanperintökohteita Senegalissa ovat Dakarin lähellä sijaitseva Goren orjasaari sekä Niokolo Kobon kansallispuisto.

Suomalaisille tuttuja matkailukohteita ovat myös Senegalin rannikkoa lähellä oleva Kap Verde sekä lähes kokonaan Senegalin sisällä sijaitseva Gambia.

Kuumailmapallolla voi lentää Senegalissa marraskuusta huhtikuun loppuun. Luoman mukaan operointi Afrikassa täydentää hyvin Linnan Pallon hiljaisempaa talvikautta Suomessa.


Kehke apuna

Lentotoiminnan laajentamista Afrikkaan Luoma luonnehtii isoksi askeleeksi pienelle yritykselle. Valmistelutyötä on tehty pitkään ja suurena apuna projektissa on ollut Kehittämiskeskus Oy Häme (Kehke).

-Tällaiseen hankkeeseen on lähdettävä nöyränä. Ensimmäisenä lentokauden tavoitteena on lähinnä saada lentotoiminta käyntiin ja koulutettua maahenkilökunta. Senegaliin on rakennettava koko lento-organisaatio ja toimintamenetelmät.

-Hanke on erittäin mielenkiintoinen ja siinä on paljon mahdollisuuksia tulevaisuutta ajatellen.

Senegalissa ei ennestään ole lainkaan kuumailmapallotoimintaa eikä maassa ole vielä ilmailumääräyksiä kuumailmapalloille.

-Viranomaisten kanssa Dakarissa neuvottelut ovat olleet hyviä, ja sekä ilmailuviranomaisilla että turismia hoitavilla hallintoviranomaisilla on tahto saada kuumailmapallotoiminta käynnistymään Senegalissa, Luoma selvittää. (HäSa)

Mainos