Uutiset

Linnapuistossa seurusteltiin ja kuunneltiin vähän jatsiakin

Kolme kuukautta vanha Silja Vesterinen sai ensikosketuksen elävään jatsiin Linna Jazzin pääkonsertissa. Siljan vanhemmat ajelivat vanhasta muistista Helsingistä linnakaupunkiin.

-Minulla on juuret täällä, Siljan äiti, Anne Salminen kertoi.

Viltin reunalla oli myös Siljan isä, Mika Vesterinen ja Kirsi-täti. Itse asiassa Kirsi-täti asuu edelleen Hämeenlinnassa ja jatsit ovat hänelle tuttu juttu vuosien varrelta.

Kaikilla viltin aikuisväestön edustajista oli omat suosikkinsa musiikkimaailmassa. Pääkonsertistakin löytyi uusi mieltymys; Siljan äiti oli nimittäin ehtinyt ostaa toisena esiintyneen suomalais-ruotsalais-espanjalais -bändin, Guitarras del Norten cd:n.

Viltin keskeltä löytyi juomaa ja herkkuja Siljan lähipiirille.

-Silja saa nestetankkauksen joko äidistä tai pullosta, aikuis-väki kertoi.

Katinalasta linnan kupeeseen tullut Auni Järvinen sai auringonsuojansa pienestä ruusukepannasta hiuksissaan. Päästä varpaisiin pinkkiin pukeutunut Järvinen tosin totesi, että ruusukkeesta ei juuri suojaa saa.

Hoitoalalla työskentelevä Järvinen pukeutuu töissä mietoon siniseen, joten vapaa-ajalla hän haluaa pukeutua näyttävästi.

-Tämä on ostopuku, mutta voi olla, että ensi viikonlopun Vanaja-festivaalien asua varten joudun surisuttamaan ompelukonetta.

Järvinen oli ollut edellisillan Roots-risteilyllä. Siellä hän ihastui hämeenlinnalaisen Tshernobyl Cafen musiikkiin.

-Jatsi ei sinänsä kiinnosta, vaikka täällä esiintyvät muusikot ovat kyllä hyviä, Järvinen kehui.

Kun Queen of Soul Band aloitti soittonsa ja laulaja Johanna Försti päästi Aretha Franklinin irti, alkoi yleisökin vähän heilahdella. Christina Ailio nousi penkiltä ja otti muutaman tanssiaskeleen. Pian hän oli jo lavan edessä ja houkutteli muitakin tanssimaan.

-Tykkään tanssia yli kaiken. Rakastan tanssimista, Ailio huudahti. (HäSa)

Päivän lehti

3.4.2020