Uutiset

Lintonen: Hellsténillä ei ole pöytätapoja

Hämeen ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja Minna Lintonen (sd.) kummastelee Tapani Hellsténin ulostuloa sunnuntain Hämeen Sanomissa. Lintosen mielestä kunnallispolitiikassa on pöytätavat, joiden mukaan asioista keskustellaan ensin kasvokkain yhteisen pöydän ääressä.

?Hellstén vaatii keskustelua, mutta ei se voi mennä niin, että hän puhuu lehdessä, jonka jälkeen minä puhun lehdessä, Lintonen moittii ja muistuttaa, etteivät kaikki Kanta-Hämeen päättäjät jaa Hellsténin visioita.

?Ei leimakirvestä voi heiluttaa sen mukaan, että jos ei ole samaa mieltä kuin hän, niin on näköalaton. Tapani vie omia lääkkeitään aika suoraviivaisesti eteenpäin, mutta ihan joka paikkaan ei kannattaisi tarjota sitä samaa disperiiniä, Lintonen toteaa.

Hän muistuttaa, että Hamk on Suomen tunnetuin ammattikorkeakoulu ja aluevaikuttavuudeltaan yksi maan parhaita. Suuruuden ekonomiassakin täytyy olla varovaisia.

?Kyllähän minä voisin samalla tavalla seisoa jossain Forssan Kehräämön saleissa ja kertoa, että meillä on täällä tilaa. Kyse ei ole tiloista, vaan aluevaikuttavuudesta: Juuri sen takia, ettei tällä seudulla ole yliopistotasoista opetusta, on hyvä, että ammattikorkeakoulu on laaja-alainen ja moninapainen, Lintonen perustelee.

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Tapani Hellstén peräänkuulutti sunnuntain Hämeen Sanomissa Hamkin johdolta rohkeutta keskittää toimintonsa Hämeenlinnaan. (HäSa)

Lue lisää tiistain Hämeen Sanomista