fbpx
Uutiset

Lintulauta telkkarina

Tv-ohjelmat alkavat todellakin tympiä. Kuka jaksaa katsella, Salkkarit, Kotikadut, Ridket ja Rooket? Uutisia tulee joka puolen tunnin päästä. Heti aamusta alkavat kaiken maailman parantajat setviä ihmisten asioita ja ovat niin tietäviä, että oksettaa.

Olen keksinyt paremman telkkarin. Ostin pari talipalloa ja auringonkukan siemeniä ja ripustelin ne keittiön ikkunan alla olevaan pihlajaan.

Näytökset alkavat aamuisin kymmenen maissa. Talitiaiset ja sinitiaiset ovat vakiokalustoa. Järsivät talipalloja 2 kpl kuukaudessa, ja maistelevat välillä jyviäkin.

Punatulkut, nuo upeat, ylpeät kaunokaiset, nokkivat ainoastaan siemeniä.

Kirjava tikka ja viherpeippo käyvät esiintymässä harvemmin.
Viikonvaihteessa pyrähti siemenkipolle tikli-parvi. 10-15 kauniin kirjavaa tikliä viihtyi pihlajassa pitkään. On sitten kaunis lintu eikä pienistä pelästy. Sain otettua niistä monta valokuvaa, eivätkä säikkyneet salamavaloakaan.

Linnut, melkein kaikki, ruokailevat sopuisasti. Poikkeuksen tekee eräs sinitiainen, joka häätää kaikki muut pois ennen kuin alkaa itse ruokailla. Olen ristinyt tämän harmaata baskeria päässään kantavan häirikön “Hitleriksi”. Viihdyttäjä vailla vertaa.

Voin suositella keksimääni tv:tä muillekin, ja lupa ei paljon maksa.

Matti Kukkonen
Hämeenlinna

Menot