fbpx
Uutiset

Lipputurva korvaa, minkä vatsatauti pilaa

Festarit edessä, mutta kipsi kädessä. Käyttämättä jääneestä lipusta ei välttämättä enää seuraa mielipahan lisäksi taloudellista tappiota. Lippupiste ja Lippupalvelu ovat tahoillaan kehittäneet asiakkailleen palvelun, joka korvaa käyttämättä jääneen lipun hinnan, jos asiakas joutuu jättämään tapahtuman väliin esimerkiksi sairastumisen vuoksi.

Lippupiste otti Lipputurva-nimisen palvelun käyttöön huhtikuun lopussa. Lipputurva toimii yhteistyössä Ifin kanssa ja se maksaa 7,5 % prosenttia lipun perushinnasta.

-Kansainvälisesti konsernissamme on ollut jo käytössä vastaava palvelu. Aloimme tutkia asiaa ja keskustelimme vakuutusyhtiön kanssa. Kuluttajatkin ovat ottaneet palvelun hyvin vastaan, Lippupisteen myynti- ja markkinointijohtaja Kimmo Vihanto kertoo.

Tällä hetkellä Lipputurvan saa vain Lippupisteen verkkokaupasta ostettuihin lippuihin, eikä turvaa ole vielä tarjolla kaikkien tapahtumien lippuihin. Vihannon mukaan Lipputurvaa tullaan lähiaikoina laajentamaan niin puhelinmyyntiin kuin lippujen myyntipisteisiinkin.

-Kalleimmissa lipuissa lipputurva otetaan isoon osaan lipuista. Esimerkiksi monet jääkiekon mm-kilpailulippujen ostajat ovat ottaneet Lipputurvan, onhan tapahtumaan vielä pitkä aika ja mitä vain voi tapahtua, Vihanto sanoo.


Uusi palvelu, vanha idea

Lippupalvelun Lippuvakuutus-palvelu on ollut käytössä vasta pari kuukautta, mutta Lippupalvelun toimitusjohtajan Ari Kuokkasen mukaan se on löytänyt paikkansa. Lippuvakuutus on suosittu etenkin kalliiden stadion-keikkalippujen yhteydessä.

Vaikka Lippupisteen Lipputurva on hyvin samankaltainen Lippupalvelun Lippuvakuutuksen kanssa, löytyy palveluista myös eroja. Lippupalvelun Lippuvakuutus maksaa aina 3,95 euroa lipulta tiketin perushinnasta riippumatta. Lippuvakuutus on myös mahdollista ostaa lipun kylkeen nettikaupan lisäksi myyntipisteistä ja puhelimitse.

-Koska palvelu on niin uusi, etsimme vielä fiksuinta hinnoittelutapaa, Ari Kuokkanen sanoo.

Lippuvakuutus on ulkomaisen vakuutusyhtiön hoidossa, onhan Lippupalvelu osa kansainvälistä yhtiötä. Lippuvakuutus hoidetaan samalla tavalla kaikissa Pohjoismaissa.

Ari Kuokkasen mukaan Lippuvakuutus on vain yksi Lippupalvelun lisätuotteista. Lippupalvelu myy tapahtumalippujen lisäksi muun muassa cd-levyjä ja jääkiekkojoukkueiden kaulahuiveja.

Arvokkaiden lippujen takaaminen ei ole Kuokkasen mukaan uusi idea.

-Ensimmäisiä keskusteluita Lippuvakuutuksesta käytiin jo kymmenisen vuotta sitten, mutta tekniset valmiudet eivät vielä silloin riittäneet palvelun tuottamiseen, Kuokkanen kertoo.


Lisäturvaa halukkaille

Johtava kuluttajaoikeusneuvoja Hannele Korkama Tampereen maistraatista kertoo, ettei valituksia erilaisista lipputurvista ole tullut.

-Joko nämä palvelut toimivat suhteellisen hyvin tai sitten ne ovat niin uusia, ettei niistä ole ehditty vielä valittaa, Korkama sanoo.

Lipputurvan ostaminen on Korkaman mukaan jokaisen itse puntaroitava, eikä siitä voi kuluttajaoikeusneuvoja etukäteen suosituksia antaa. Korkaman mielestä lipputurva on järkevä hankinta lisäturvaa kaipaaville, mutta myös ilman lipputurvaa pärjää. (HäSa)

Menot