Uutiset

Lisa Marie Presley myy Elviksen perinnön

Lisa Marie Presley aikoo myydä valtaosan isänsä Elviksen jäämistöstä noin 100 miljoonalla dollarilla, tiedotusvälineet kertoivat perjantaina.

Sopimuksen mukaan Presley pitää itsellään Gracelandin kartanon, mutta myy kaiken muun, myös oikeudet Elviksen nimeen, liikemies Robert F. X. Sillermanille.

Presley saa kaupasta 53 miljoonaa dollaria, vapautuu kuolinpesän 25 miljoonan dollarin suuruisista veloista ja saa osuuden yhtiöstä, joka perustetaan hoitamaan Elvis-brandia.

STT-DPA

Ketjupolttaja sai savukeseppeleen

Kentissä Britanniassa toimiva vanhainkoti kunnioitti asukkaansa Marie Ellisin muistoa järjestämällä hänelle polttohautauksen, jossa mukana paloi myös rasiallinen savukkeita. Kovana tupakoitsijana tunnetun 105-vuotiaan hautajaisia koristi myös seppele, joka esitti jättikokoista savuketta.

– Me tulemme aina muistamaan hänet tupakoinnista. Ensimmäinen asia, mitä hän aina herättyään pyysi, oli savuke, kertoo vanhainkodissa työskentelevä Maria Kallis.

Paitsi ankarasta tupakoinnista, Marie Ellis muistetaan vanhainkodissa myös epäterveellisistä ruokailutavoistaan.
Sokeriakin Marie oli kuulemma mankumassa aina lisää.

Marie Ellisin hautajaismusiikkina oli vanha klassikko Smoke Gets In Your Eyes. Ellisin tuhkat päätyvät vanhainkodin puutarhaan, jonne on suunnitteilla hänelle myös muistotuhkakuppi.

STT-Reuters

Kannettavat aurinkopaneelit tulossa

Tekniikan mahdollisuudet ovat arvaamattomat. Lähivuosina on tulossa markkinoille vaatteisiin ripustettavia aurinkopaneeleja, joilla voi ladata esimerkiksi kännykän, cd-soittimen tai pattereita.

New Scientist -aikakauslehti kertoo, että mukana kannettavat aurinkopaneelit lienevät saatavilla jo kolmessa vuodessa. Lehden mukaan nämä ”laturit” ovat sekä luotettavia että halpoja.

Monikäyttöisien paneelien on määrä toimia esimerkiksi vaatteiden ympäri taivutettuina tai vaikkapa talon tai teltan katolta.

Uuden vempaimen hyötysuhde ei kuitenkaan ole kovin kaksinen. Niinpä sillä ei voi pyörittää mitään isompaa sähkösyöppöä.
Paneelin on kuitenkin määrä pystyä pitämään valo teltassa koko yön, jos verme on latautunut auringossa koko päivän.

STT-AFP

Bangkokin hengenmiehillä läskipulma

Eri uskontojen munkkeihin liitetään oletus askeettisesta elämästä. Thaimaan pääkaupungin Bangkokin buddhalaismunkeilla homma on hieman karannut käsistä: avokätiset ruokalahjoitukset ovat johtanut siihen, että yli kolmasosa munkeista on lihonut selvään ylipainoon.

Hengenmiesten fyysistä puolta tutki Mahodolin yliopisto. Vielä kilojen määrää huolestuttavampi tulos on se, että munkeista noin viidennes kärsii korkeasta verenpaineesta.

Temppelien johto antoi tilanteen parantamiseksi kaksi ohjetta. Ensinnäkin munkkien pitää lisätä rutkasti liikuntaa.

Hengenmiesten on lisäksi hylättävä oletus, että munkeilla on velvollisuus syödä kaikki heille lahjoitettu sapuska.

STT-DPA

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic