Uutiset

Lisää henkilökohtaista taitoa

– Leiri on ollut erinomainen. Odotukset ylittyivät selkeästi. Tuolla nuo 8–10-vuotiaat vetävät kolmen tunnin treenin ja ilmapiiri on koko ajan ihan loistava, kertoo HJS:n urheilutoimenjohtaja Ari Seppälä Coerver-leirin sujumisesta.

Coerver-metodi on jalkapallossa laajasti käytössä oleva harjoitusmuoto, jossa korostetaan pelaajan henkilökohtaisia taitoja. Seppälä painottaa, että HJS ei ole yhteen metodiin uskova seura, vaan he ottavat sieltä käyttöön omaan ideologiaansa sopivia juttuja. Hän kuitenkin myöntää, että on ollut niin vakuuttunut näkemästään, että haluaisi yhteistyön jatkuvan myös tulevaisuudessa.

– Varmasti kaikki, jotka ovat olleet täällä mukana, ovat sitä mieltä, että tätä yhteistyötä pitää jatkaa, Seppälä sanoo, mutta muistuttaa myös taloudellisen puolen tärkeyttä jatkosta päätettäessä.

Hämeenlinnassa junioreita oli kouluttamassa ruotsalainen Dennis Stjernfeldt, joka vastaa Coerver-koulutuksista Suomessa ja Ruotsissa. Stjernfeldtin apuna hääri britti Luke Owen. Kahden päivän leirille otti osaa yhteensä 56 innokasta 8–13-vuotiasta junioria. Valmentajakoulutuksessa oli mukana lähes 50 valmentajaa, joten sanoma on tavoittanut myös ruohonjuuritasolla mukana olevat toimijat.

Stjernfeldtin tuntuma hämeenlinnalaisesta juniorijalkapallosta parin päivän kokemuksen perusteella on positiivinen.

– Pelaajat ovat pärjänneet todella hienosti täällä. Heillä on ollut hyvä asenne ja he ovat halunneet oppia uusia asioita, Stjernfeldt kertoo.

Nuorempien ryhmälle treenejä vetänyt Owen nostaa esille myös jalkapallon ulkopuoliset asiat, jotka ovat isossa osassa heidän metodissaan. HÄSA

Asiasanat