Uutiset

Lisämaksua pienestä lenkistä

Tulin tuttuun tapaan kavereiden kanssa koulusta kotiin bussilla. Kiersimme Hirsimäen kautta niin kuin melkein aina teemme.

Kun osa kavereistani jäi pois kuski pyysi heitä ulos etuoven kautta. Hän käski heitä maksamaan uudestaan ”ylimääräisestä” 50 metrin kiertämisestä.

Kun kaverini olivat maksaneet, tuumin että minua odottaa sama rahastus. Pysäkkini kohdalla lähdin kohti bussin sivuovea, mutta kuljettaja ei avannutkaan. Hän pyysi minut etuovelle, jotta voisi periä uuden maksun.

En ollut valmis maksamaan ja kysyin miksi pitäisi. Olen aina ennenkin kiertänyt Hirsimäen kautta eikä koskaan ennen ole siitä peritty maksua. Maksoin kuitenkin ja lähdin kotiin. Sama juttu kävi kavereillekin.

Seuraavalla kerralla, jos sama kuski ajaa bussia ja vaatii lisämaksua juoksen karkuun. Jos maksu todella on perusteltu,niin miksi busseissa ei lue mitään ylimääräisestä kiertämisesä?

Tuommoinen kusetus ärsyttää, kuski keksi sen varmaan omasta päästään. Toivottavasti hän tajuaa kuinka ärsyttävää lisämaksu on.

Me tämän kokeneet matkustajat olemme vielä lapsia. Luulisi kuljettajankin vain varoittavan ettei saa maksutta kiertää ylimääräistä lenkkiä.

Jere Kemppainen ja Milla Rantanen

Hämeenlinna

Päivän lehti

4.6.2020