Uutiset

Lisäpiste jäi Kerholle

HPK:n jääkiekkopeleissä on tällä kaudella saanut aika monta kertaa jännittää loppuminuuteille, jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun asti, eikä tiistain Tappara-kamppailu ollut poikkeus. Yhdennentoista kerran tällä kerralla jatkoajalle päätynyt HPK sai lopulta tuulettaa lisäpistettä. Juuso Vainio ja Petteri Nikkilä kisuttelivat hyökkäysalueella Nikkilälle avopaikan, ja puolustaja täräytti Kerholle 3–2 (2–1, 0–1, 0–0) -voiton.

Kerhon alku oli tällä kerta mainio. Se meni ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kahden maalin johtoon Eero Somervuoren (1+1) ja Joonas Vihkon osumilla. Tappara tuli kuitenkin maalin päähän jo avauserässä Otto Rauhalan maalilla. Tapparan norjalainen debytantti Alexander Bonsaksen puolestaan täräytti tasoituksen ottelun puolivälissä ylivoimalla.

– Ottelun alku oli yksi kauden parhaistamme. Annoimme erän loppuun kuitenkin vähän turhan maalin, ja sen jälkeen peli oli maalin johtoasemassa taas eri juttu. Tappara sai tasoituksen, mutta onneksi saimme kuitenkin sen lisäpisteen. Ne ovat pitkässä juoksussa tärkeitä. Kaksi pistettä on 100 prosenttia enemmän kuin yksi. Yksikin piste voi olla juuri se ratkaiseva piste keväällä, Somervuori muistutti.

Kerho on Tappara-pelin jälkeen vienyt lisäpisteen kuudesti, ja vastustaja on juhlinut viisi kertaa. Voiton ja tappion välinen ero on myös henkisesti iso, jopa enemmän kuin se yksi piste.

– Pelin jälkeen on iso ero fiiliksessä, Somervuori myönsi.

Sama Tappara

Tapparan kausi on ollut viime aikoina melkoista vuoristorataa. Se seilasi yhdeksän ottelun voittoputkessa ennen kuin HPK voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen Hakametsässä 1. marraskuuta. Tappiosta lähtikin toisenlainen putki, sillä tiistain tappio oli tamperelaisten kuudes peräkkäinen.

– En huomannut Tapparan pelissä mitään eroa verrattuna edelliseen peliin Tampereella ennen maajoukkuetaukoa. Kädet olivat täynnä töitä muutenkin, Somervuori sanoi.

Alkukaudesta paljon kahden ottelun viikkoja pelannut HPK jatkaa kauttaan kahdella vierasottelulla. Se pelaa saman reissun aikana ensin torstaina Oulussa Kärppiä vastaan ja jatkaa lauantaiksi Vaasaan Sportin vieraaksi.

– Kaikilla joukkueilla tulee kauden aikana pidempiä reissuja. Se on osa tätä hommaa, ja matkamme on järjestetty hyvin. Matka on varmasti mielenkiintoinen. Pelasimme Kärppiä vastaan ihan kauden ensimmäisiä pelejä. Sportia vastaan en ole koskaan Vaasassa pelannut, hyökkääjä mietti loppuviikkoa.

HPK:ssa kulkee aina

Somervuori palasi täksi kaudeksi Hämeenlinnaan yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Somervuoren, Tommi Santalan ja Antti Miettisen ketju oli muutaman kauden ajan SM-liigan parhaita hyökkäysvitjoja. Tällä kaudella laitahyökkääjä on pelannut samassa ketjussa Jesse Saarisen (10+18=28) ja Marek Viedenskyn (6+12) kanssa ja taas kulkee. Jokeri-kasvatti on tehnyt 25 ottelussa tehopisteet 9+14=23 eli jo kuusi pistettä enemmän kuin koko viime kauden aikana HIFK:ssa.

– Se voi liittyä pelityyliinkin, mutta pääsin silloin ja olen päässyt nyt pelaamaan paljon ja todella hyvien pelaajien kanssa. Silloin tulostakin tulee. On ollut kyllä kiva pelata, todella kiva, Somervuori painotti. (HäSa)

Asiasanat