Uutiset

Lisäpiste kelpasi taas Kerholle

Kahdeksan kertaa jatkoajalle, seitsemän kertaa kotiin toisen pisteen kanssa.

Hämeenlinnan Pallokerho on napsinut kovalla prosentilla voittoja, kun se on ollut tasatuloksessa 60 minuutin pelin jälkeen. Torstaina Kerhon vireen varsinaisen peliajan jälkeen sai kokea Helsingin Jokerit, joka taipui jääkiekon SM-liigassa Rinkelinmäellä isännille maalein 3–2 (0–0, 1–0, 1–2).

HPK:n maalissa pelannut Mika Järvinen oli taas voittomaalikilpailussa mainio. Hän torjui sekä Valtteri Filppulan, Jarkko Ruudun että Steve Mosesin yritykset ja räjäytti yli neljätuhatta kotijoukkueen kannattajaa riemuun.

– Äärimmäisen tärkeä voitto taas, tällä kertaa voittomaalilaukauksilla. Järvinenhän sen meille hoisi taas kerran, kehui HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selinkin maalivahtiaan.

Myös Kerhon kanadalaisapu Eric Fehr on osoittanut olevansa huippuvahvistus. Fehr upotti viime lauantaina rankkarillaan HIFK:n ja onnistui torstainakin maalinteossa samassa erikoistilanteessa.

Jere Sallisen ilta

Kerholla oli Järvisen ja Fehrin lisäksi paljon muitakin onnistujia, joista kirkkaimpana tähtenä tuikki Jere Sallinen. Sallinen teki kummankin kotijoukkueen osuman varsinaisella peliajalla. Toisessa erässä hän viimeisteli maalin ylivoimalla Fehrin ja Dan Spangin syötöstä. Kolmannen erän 2–1-maaliin Sallinen sai esityön Fehriltä ja Ville Viitaluomalta.

– Peli oli hyvä ja vauhdikas. Meillä oli paikkoja ottaa kolmekin pistettä, mutta parempi näin kuin että olisimme hävinneet. Taklauksia oli paljon, hyvä meininki ja hieno yleisö. Ei mitään valittamista, Sallinen kiitteli kotiyleisöä.

HPK puolusti torstaina tiiviisti keskialuetta. Se toimi mainiosti vieraiden maailmantähtiä vastaan.

– Onnistuimme hyvin. Jokereiden aikeet oli scoutattu hyvin selville. Omaa peliä ei saa tietenkään sekoittaa vastustajan takia liikaa, mutta onnistuimme siinä mitä haimme, laitahyökkääjä sanoi.

Sallinen myönsi, että kahden maalin tekeminen maistui. Kolmaskaan ei ollut kaukana. Hän pääsi jatkoajalla ylivoimalla nokikkain Frans Tuohimaan kanssa Fehrin mainion syötön jälkeen, mutta tällä kertaa laukaus meni ohi.

– Maalit tietysti lämmittävät, mutta ihan kolmeen pisteeseen ne eivät riittäneet. Oli tosi hyvä paikka jatkoajallakin, mutta sattui nyt ohi. Sellaista jääkiekko välillä on, torstain maalilinko muistutti.

Hyvässä opissa

Sallinen pelaa HPK:n ykkösketjussa Viitaluoman ja Fehrin kanssa. 22-vuotias laituri myöntää, että kokeneiden pelimiesten vieressä on hyvä kiekkoilla.

– Siinä on todella hieno pelata. Menen välillä itse miten sattuu, kun kaksikolla taas on hyvä kokemus. Kumpikin on loistava pelimies. Fehr on kova tekemään töitä ja maalintekijä. Hän menee koko ajan maalille. Joka päivä voi katsoa, miten hän harjoittelee ja mitä hän tekee peleissä, Sallinen kehui.

Kerhon valmentaja Selin arvosti torstain liigaottelun tason korkealle.

– Hyvä ja tasainen ottelu. Tämä ei ollut mitään lampilätkää, vaan oikeaa miesten peliä. Joukkueelle erinomainen kiitos siitä, että pelisuunnitelma piti hyvin loppuun asti – tiivis puolustaminen, vastaiskupelaaminen ja yleensäkin maalille meneminen, Selin kertasi.

HPK oli ottelussa kaksi kertaa johdossa, mutta Jokerit tuli kaksi kertaa ylivoimalla tasoihin. Torstaina 32-vuotissynttäreitään juhlinut Riku Hahl kuritti ensin kasvattajaseuraansa Filppulan veljesten (Ilari ja Valtteri) syötöstä. Toisen vieraiden tasoituksen ohjasi maalin edestä Nichlas Hardt, kun Aleksi Laakso istui kovin kevyesti saamaansa jäähyä kiinnipitämisestä. Kaiken lisäksi maskia tehnyt Steve Moses taisi olla maalivahdin alueella ennen kuin kiekko sinne tuli. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic