fbpx
Uutiset

Lisätalousarviossa ehdotetaan lisärahoitusta seksuaalirikosten ehkäisyyn ja esimerkiksi vanhuspalvelujen valvontaan

Vanhus- ja vammaispalvelujen sekä varhaiskasvatuksen valvontaan lisättäisiin miljoona euroa. Määrärahalla palkattaisiin lisää työntekijöitä valvontatehtäviin aluehallintovirastoihin, Valviraan sekä sosiaali- ja terveysministeriöön.
Lisätalousarvioehdotuksen määrärahat perustuvat eri ministeriöiden laatimiin esityksiin. Arkistokuvassa valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) Kuvaaja: Pasi Leino

Valtiovarainministeriön perjantaina julkistamassa lisätalousarviossa ehdotetaan, että lapsiin ja nuoriin kohdistuvia seksuaalirikoksia ehkäistäisiin noin viiden miljoonan euron määrärahalisäyksillä. Kokonaisuudessa on mukana muun muassa nettipoliisin 1,6 miljoonan euron määrärahojen lisäys, Lastenasiaintalo-toimintamallin käyttöönoton tukeminen 800 000 eurolla, grooming-ilmiön ja muun häirinnän torjunta erityisesti kouluissa 1,5 miljoonalla eurolla. Maahanmuuttajille suunnatun materiaalin tuottamiseen on tarkoitus kohdentaa 500 000 euroa.

– Uutiset lapsiin ja nuoriin kohdistuvista seksuaalirikoksista ovat järkyttäneet meitä kaikkia. Erityisen tuomittavaa on, että turvattomuutta ovat aiheuttaneet Suomeen turvaa hakemaan tulleet henkilöt. Rikosten ehkäisemiseksi esitämme poliisille lisää määrärahoja ja viranomaisten tiivistä yhteistyötä. Kasvatuksella ja koulutuksella on tärkeä rooli, sanoo valtiovarainministeriön tiedotteessa valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.)

Vanhus- ja vammaispalvelujen sekä varhaiskasvatuksen valvontaan lisättäisiin miljoona euroa. Määrärahalla palkattaisiin lisää työntekijöitä valvontatehtäviin aluehallintovirastoihin, Valviraan sekä sosiaali- ja terveysministeriöön. Kyse olisi 15-16 henkilötyövuoden lisäyksestä.

Maahanmuuttoon liittyviin turvallisuustoimiin esitetään maahanmuuttovirasto Migrille 4,8 miljoonaa euroa. Määrärahalla parannettaisiin Migrin toimintoja ja perustettaisiin säilöönottoyksikkö Ouluun.

Lisätalousarvioehdotuksen määrärahat perustuvat eri ministeriöiden laatimiin esityksiin. Seuraavaksi esitys käsitellään valtioneuvostossa. Lisätalousarvioesitys on tarkoitus antaa eduskunnalle 21. helmikuuta.

Menot