Uutiset

Liukuovi nujersi ryöstäjät

Liukuoven toimintaperiaate on osoittautunut liian vaativaksi kolmelle australialaiselle ryöstäjälle. Kolmikko yritti turhaan vetää auki ja potkia sisään erään ravintolan ovea. Triolle ei tullut mieleen, että ovea olisi pitänyt vetää sivusuuntaan.

Noin 20 lounastajaa katseli sisältä ravintolasta, miten naamioituneet miehet yrittivät rikkoa oven panssarilasia. Paikalla olleiden mukaan tilanne näytti harjoitukselta slapstick-komediaa varten.

Lopulta nöyryytetyt vorot pakenivat paikalta. Heidän kenkiensä jäljet jäivät kuitenkin poliisia varten oven pintaan.

Nolo ryöstöyritys tapahtui Gerringongin rannikkokylässä Sydneyn eteläpuolella.

– Nämä miehet ovat todennäköisesti vieläkin vaarallisempia, koska he ovat tyhmiä, varoitti poliisitarkastaja Jamie Williams.
Ravintolan omistaja puolestaan kertoi, että paikalla olleet asiakkaat pysyivät rikosfarssin aikana rauhallisina.

STT-Reuters

Reilun kaupan kahviolutta

Britanniassa on tarjolla erikoinen uusi olutlaatu, kahviolut. Uutuus syntyi sekoittamalla ohraan reilusti reilun kaupan kahvia.

Kahvioluesta havitellaan brittilässä samanlaista hittiä kuin mansikkaolut oli viime vuonna. Yhdessä pullossa kahvikaljaa on saman verran kofeiinia kuin kahvikupillisessa.

Reilun kaupan kahvi -leima merkitsee sitä, että kahvipavut on kasvatettu viljelmillä, joilla työntekijät saavat asiallista kohtelua ja riittävän palkan.

STT

”Ministeri, saisinko huomiotanne”

Brittimies on keksinyt jokseenkin varman tavan saada huomiota ministeriltä. Jolly Stanesby kytki itsensä käsiraudoilla lasten asioista vastaavaan ministeriin Margaret Hodgeen.

Kummallinen välikohtaus sattui viikonloppuna Manchesterissa pidetyssä konferenssissa.

Poliisi onnistui vapauttamaan ministerin puolen tunnin piinan jälkeen.

Stanesbyn tempauksen motiivi liittyy lapsiin. Hänen tavoitteenaan oli saada huomiota kampanjalle, jolla pyritään edistämään eronneiden isien oikeuksia.

Kampanjan takana on Fathers 4 Justice -yhdistys. Isätiimi on jo aiemmin tehnyt vastaavia temppuja. Toukokuussa ryhmän edustajat onnistuivat tunkeutumaan parlamentin alahuoneeseen, missä he viskoivat pääministeri Tony Blairia jauholla täytetyillä kondomeilla.

STT-Reuters

Päivän lehti

31.3.2020