fbpx
Uutiset

LM:n tiedot: Turun vankilassa vakava vankien välinen väkivallanteko

Lännen Median tietojen mukaan Turun vankilassa tapahtui tiistaina iltapäivällä vakava väkivallanteko, jossa vangin epäillään puukottaneen toista vankia. Turun vankila on korkean turvallisuustason suljettu vankila.
Väkivalta vankiloissa on lisääntynyt ja raaistunut viime vuosina merkittävästi. Kuva: Riitta Salmi
Väkivalta vankiloissa on lisääntynyt ja raaistunut viime vuosina merkittävästi. Kuva: Riitta Salmi

Turun vankilassa tapahtui tiistaina iltapäivällä vakava väkivallanteko vankien välillä.

Lännen Median tietojen mukaan vangin epäillään puukottaneen toista vankia.

Turun vankilan johto vahvistaa LM:lle, että tällainen tapaus on siirtynyt Lounais-Suomen poliisin tutkittavaksi. Turun vankilasta ei kommentoida asiaa enempää, koska tiedotusvastuu asiasta on poliisilla.

Lounais-Suomen poliisi vahvistaa, että sillä on tutkinnassa Turun vankilassa tiistaina tapahtunut puukotustapaus.

– Tässä vaiheessa en voi kommentoida asiaa enempää. Tiedotamme tapauksesta keskiviikkona iltapäivällä lisää, sanoo jutun tutkinnanjohtaja Matti Salonen.

Turun Saramäen vankila on yksi Suomen tarkimmin vartioiduista vankiloista. Vankilarakennus on maan moderneimpia ja siellä vaaralliset vangit pystytään pitämään hyvin erossa muista vangeista osastoinnin avulla.

Väkivalta vankien välillä on lisääntynyt etenkin suljetuissa vankiloissa viime vuosina. Samalla se on muuttunut jatkuvasti raaemmaksi.

Vankiloissa tapahtuneiden väkivaltatapausten taustalla on viime vuosina ollut yhä useammin rikollisjengi United Brotherhood (UB). LM:n tietojen mukaan UB on ollut erityisesti vankilan henkilökuntaan kohdistuneiden väkivaltatapausten taustalla.

Viimeksi kuluneen vuoden sisällä yhteensä 13 vanginvartijaa on joutunut väkivallan kohteeksi joko työssään vankilassa tai vapaa-ajalla. Ainakin osassa tapauksista poliisi epäilee UB-jengiä tai sen jäseniä.

Tuorein henkilökuntaan kohdistuneista väkivallanteoista tapahtui kaksi viikkoa sitten Riihimäen vankilassa, jossa UB-jengin tunnusväreihin pukeutunut vanki hyökkäsi vartijan kimppuun.

LM:llä ei ole tietoa, liittyykö tiistainen vankien välinen tapaus jengiväkivaltaan.

Menot