Uutiset

Lohkovoitto kelpaisi Pihlströmille

Jääkiekon MM-kisojen Pietarin alkulohko (B) huipentuu kuten pitääkin.

Lohkon viimeisessä ottelussa ovat vastakkain Suomi ja Kanada.

Ottelun voittaja on myös lohkovoittaja ja se pelaa Pietarissa torstaina puolivälieränsä Moskovan lohkon (A) neljänneksi sijoittunutta joukkuetta vastaan. Häviäjä kohtaa torstaina toisen lohkon kolmosen. Pahimmassa tapauksessa se on Venäjä, joka pelaa kaikki ottelunsa Moskovassa.

– Liikaa en ole jatko-otteluita ajatellut. Tietysti meille olisi lohkovoitto tärkeä. Saisimme vastaamme toisesta lohkosta neljänneksi tulevan joukkueen ja saisimme pelata vielä torstaina varmasti täällä Pietarissa. Päivä kerrallaan on kuitenkin mentävä eteenpäin ja katseet ovat nyt kääntyneet tiistain Kanada-otteluun, sanoo Leijonien nelosketjussa mainiosti pelannut Antti Pihlström.

Suomi on voittanut kuusi tähänastista MM-otteluaan. Slovakian Leijonat kaatoi sunnuntaina tyylikkäästi 5–0.

– Se oli jo aika lähellä sellaista peliä, johon pystymme. Tiedämme kuitenkin, että alkulohkon kovin koitos on sunnuntaina. Uskon, että pystymme vielä parantamaan hyökkäyspeliämme.

Pihlström muistuttaa, että MM-kisoissa on vain hyviä joukkueita.

– Joka maa on kova vastustaja. Unkari on täällä voittanut ja muitakin yllätyksiä on nähty myös Moskovan peleissä. Totta kai Kanada on silti suurin haaste meille.

Pihlström myöntää pitävänsä pohjoisamerikkalaisesta tavasta pelata jääkiekkoa.

– Olen oikeastaan aina tykännyt niiden pelaamisesta. Se tulee hyökkäämään meitä vastaan enemmän kuin muut tähänastiset vastustajat. Meidän ketjulle se on tavallaan helpompaa ja selkeämpää. Nelosketjullahan on puolustava rooli. Tiedämme, että tiistaina puolustuspelimme on oltava kunnossa, jos aiomme voittaa. Meidän on otettava taas myös omat vahvuutemme käyttöön.

Pihlström on tehnyt Pietarissa kolme maalia.

– Kiva onnistua maalinteossa. Kuitenkin tärkeintä on, että joukkue voittaa. Siitä kasvaa hyvä fiilis, joka meillä on täällä ollut.

Sunnuntaina Tomi Sallisen johtama Suomen nelosketju sai toiseen laitaansa Mikko Rantasen, joka debytoi mainiosti miesten MM-tasolla.

– Sunnuntaina meidän ketjulla matsasi heti. Se on hyvä lähtökohta myös tiistaiksi, Pihlström tuumi.

Pihlströmin kausi KHL:n Moskovan TsKA:ssa oli kohtalaisen vaikea. Työluvan puuttumisen takia hän oli peleistä poissa kuukauden. Moni kritisoi Pihlströmin valintaa MM-joukkueeseen, mutta nähdyn perusteella suotta.

– En ole somea paljon seuraillut, enkä muutenkaan mediaa. En ole niitä ajatellut. Viimeiset KHL:n runkosarjan pelit ja pudotuspelit menivät jo hyvin. Pitää muistaa, että meillä oli joukkueessa 35 pelaajaa ja kova kamppailu peliajasta. Tietysti aina välillä oma usko oli jo koetuksella, mutta toisaalta ennenkin on näitä juttuja ollut.

Pihlström sanoo, ettei hänellä ole vielä sopimusta ensi kaudesta.

– Päätin, että rauhoitan tilanteen ja keskityn täysillä MM-kisoihin. Katsotaan sopimustilannetta sitten kisojen jälkeen. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

9.8.2020