Uutiset

Loimaan ja Uuraisten bussivälikohtauksia tutkitaan kaappauksina

Kaksi ulkomaalaista miestä puuttui linja-auton kuljettajan ajamiseen kesken vauhdin. Esitutkinnassa ei selvinnyt teon motiivia. Tapaukset eivät liity toisiinsa, vaikka ne sattuivat perättäisinä päivinä.
Kuva: Silja Viitala

Poliisi tutkii Loimaalla ja Uuraisilla sattuneita bussivälikohtauksia kaappauksina. Kaappaus on ankarammin rangaistava rikos kuin liikennetuhotyön yritys.

Poliisin kuulusteluissa on selvinnyt, että molemmat epäillyt ovat olleet sekavassa tilassa puuttuessaan linja-autojen kulkuun.

Molemmat epäillyt ovat ulkomaalaisia kolmikymppisiä miehiä. He ovat kotoisin eri maista ja he ovat tällä hetkellä vangittuna. Esitutkinnassa ei ole selvinnyt myöskään tekojen motiivia.

Sattuivat peräkkäisinä päivinä

Toinen välikohtaus tapahtui Loimaalla 4. joulukuuta, kun rikoksesta epäilty mies oli tarttunut linja-auton rattiin.

Mies oli onnistunut vääntämään rattia niin, että linja-auto ohjautui vastaantulevien kaistalle ja osui toiseen autoon.

Linja-auton nopeus sillä hetkellä oli 35 kilometriä tunnissa. Kyydissä olevat matkustajat olivat puuttuneet tilanteen kulkuun.

Toinen vastaavankaltainen välikohtaus sattui seuraavana päivänä 5. joulukuuta Uuraisilla. Linja-auton kyydissä ollut mies alkoi käyttäytyä aggressiivisesti ja tarttui auton kuljettajaa ranteesta.

Tämän jälkeen matkustajat puuttuivat tilanteeseen ja pitivät rikoksesta epäilytä miestä linja-auton lattiaa vasten, kunnes poliisi saapui paikalle.

Mies käyttäytyi aggressiivisesti myös poliisia kohtaan, joten miestä epäillään myös virkamiehen vastustamisesta. Välikohtauksen alussa linja-autoa ajoi 80 kilometrin tuntinopeutta.

Poliisin mukaan molemmat ovat kertoneet kuulusteluissa omat näkemyksensä tapahtumien kulusta. Esitutkinnan mukaan miehet eivät ole tunteneet toisiaan entuudestaan eivätkä tapaukset liity toisiinsa.