fbpx
Uutiset

Loma liippaa jo läheltä

HPK-Ilves 3-5.

-Ulos tai ulos. Ei siinä sen kummempaa.

HPK:n puolustaja Jukka Laamanen tiivisti lyhyesti joukkueensa tilanteen pudotuspelien villi kortti -kierroksella. Kerhon kesäloma alkaa sunnuntaina Tampereella, jos se häviää Ilvekselle. Tupsukorvat hakivat nimittäin makean vierasvoiton lauantaina Hämeenlinnasta.

Kerhon palikat menivät käsittämättömästi sekaisin hyvän alun jälkeen. Juuso Puustinen vei isännät johtoon, eikä Ilves tahtonut päästä omista pois ensimmäisen kympin aikana.

Kai Kantolan tasoitus erän loppupuolella livahti turhan helposti HPK-vahti Teemu Lassilan taakse. Siitä lähti HPK:n luisu, joka päättyi käytännössä vasta pelin päätyttyä.

Juuso Honka vei toisessa erässä kotijoukkueen vielä kerran johtoon, mutta erän loppu oli Ilveksen heiniä. Se nousi maalin takaa johtoon 39 sekunnissa Mark Leen ja Ryan Glennin (1+1) osumilla ja lisäsi vielä etumatkaansa Marko Anttilan maalilla. 2-4-osumaa edelsi Anttilan selvä jalkakamppi, jota tuomarit eivät huomanneet. Näitä kuitenkin sattuu pelistä toiseen.

Kolmannessa erässä HPK:n luontevasta hyökkäyspelistä ei tahtonut tulla mitään ja takaa-ajo oli torso. Kipsi näkyi katsomoon saakka virheinä ja hyökkäyspelissä lähinnä sinkoiltiin kuin päätön kana. Jyrki Louhen sadas play off -kamppailu olisi ansainnut koko jengiltä paljon iloisemman ilmeen

Ilves-sankari Anttila (2+1) päätti viimeisenkin sauman lauottuaan joukkueensa viidennen tyhjiin. Laamanen täräytti ylivoimalla vielä kavennuksen, mutta ei siitä enää ollut apua.

Paljon pitää parantaa

Ilves oli lauantaina sen verran terävämpi, että ansaitsi voittonsa. Tällä kertaa edes Lassila ei pystynyt kannattelemaan Kerhoa. Hänellekin sattui normaalia huonompi ilta niin aika monelle kokeneelle pelaajalle.

Ei ollut Ilveksen maalia vartioinut Miika Wiikmankaan kovin varman oloinen ja hänkin saa ottaa yhden takaiskun piikkiinsä. Kerho päästi Wiikmanin kuitenkin liian helpolla.

Paljon on hämeenlinnalaisten parannettava sunnuntaiksi, jos kautta ylipäätään halutaan jatkaa. Jostain pitäisi kaivaa esiin samanlainen tatsi kuin vuosi sitten play off -aikaan, mutta se on tietysti paljon helpommin sanottu kuin tehty.

-Nyt pitää antaa puoli tuntia tunteen laskea. Se on selvä, että tämä peli pitää nollata tämän illan aikana, pohti Laamanen, joka pääsi tasakentin plussalle pakkikaverinsa Santeri Alatalon kanssa.

Hyökkäyksessä HPK:n nuori nelosketju Jaakko Turtiainen (0+1)-Joonas Nättinen (0+1)-Juuso Honka (1+0) saa taas puhtaat paperit. Se voitti oman osuutensa tasakentin Laamasen ja Alatalon tavoin 1-0, eikä enempää nelosketjulta pidä vaatia.

Laamanenkin ihmetteli pelin romahtamista.

-Alku oli erinomainen, mutta sitten loppui kärsivällisyys. Teimme virheitä, joita ei saisi näissä peleissä tehdä. Etenkin toinen erä oli huono ja Ilves teki maalinsa kieltämättä hyvällä prosentilla. Kolmannessa erässä Ilves puolusti hyvin, puolustaja jutteli.

Reservejäkin olisi

HPK:n valmennusjohdolla riittää pähkäiltävää sunnuntaiksi. Kerholla on nimittäin reservissä liki kentällisen verran miehiä, jotka odottavat kutsua pelihommiin. Saa nähdä, kuuluuko kutsu vai meneekö Kerho samoilla sunnuntaiseen.

-Tässä on valitettavasti mennyt vasta kymmenen minuuttia pelistä. Meillä on aamujää ja sen jälkeen teemme ratkaisuja, selvitti HPK:n päävalmentaja Harri Rindell puoli tuntia ottelun jälkeen alkaneessa lehdistötilaisuudessa.

Play off -huuma oli kaukana Ritariareenasta lauantaina, vaikka Ilveksen fanit kannustivat kiitettävästi omiaan alusta loppuun. Kaikkiaan katsojia oli vain 3 020. (HäSa)

Menot