Uutiset

Lomailla ehtii vapaapäivinäkin

16-vuotias Kalle Rantala aloitti viikko sitten elämänsä ensimmäisessä työpaikassa. Yhden viikon kokemuksella hän ei vielä osaa sanoa muuta kuin, että hän tekee parhaansa, jotta kaikki sujuisi hyvin.

-Kivaa on ollut eikä vielä ole edes tullut ongelmia vastaan. Olen ilmeisesti syntynyt tähän työhön, Rantala laskettelee ja etsii veistä viikko sitten avatun Parolan hampurilaisgrilli PR-burgerin keittiössä.

Ensimmäistä kertaa Rantalan kanssa samassa vuorossa oleva 18-vuotias Roosa Simola on aiemmin ollut töissä päiväkodissa ja Patrialla.

-Etsin töitä monta kuukautta ennen kuin sain tämän paikan. Toivon mukaan saan jatkaa syksyllä, vaikka käynkin vielä lukiota.

Simola toteaa, että työkokemus on aina plussaa, vaikka rahallakin on merkitystä.

-Vastuuta olen oppinut ottamaan tekemisistäni jo pitkään. Kun vaan ottaa ronskisti kiinni työtehtävistä, niin homma hoituu.

Yrittäjäpariskunta Eija ja Janne Wallin ostivat pitkään myynnissä olleen autogrillin Parolan keskustasta. Eija Wallin toteaa, että he eivät ole tarkoituksella laajentaneet toimintaansa, kaikki on lähinnä sattumaa.

-Sanoin Jannelle monta kertaan, että ostetaan se. Olin itse vuosia grillissä töissä 80-luvulla, kun olin lukiossa ja opiskelemassa ja halusin nyt nimenomaan työllistää nuoria.

Grillityöskentely oli Wallinin mukaan asiakaspalvelua parhaimmillaan. Grillin, jossa hän oli töissä, omisti hänen serkkunsa.

-Sain tehdä työtä niin kuin grilli olisi ollut omani. Nyt toivon, että nuoret tekevät grillistä näköisensä. (HäSa)

Päivän lehti

3.4.2020