Uutiset

Lomalla ei ehdi nukkua

Turengin nuorisotalolla on keskiviikkona aamuyhdeksältä hervotonta porukkaa. Takana on valvottu yö leirikeskus Mallinkaisessa syysloman kunniaksi. Suurin osa on edellisen päivän ollut vielä koulussa ja lähtenyt lähes suoraan koulusta yönuokkariin.

Pojat vielä pelaavat tietokoneella ja biljardinkin kimpussa on väkeä juuri ennen kotiinlähtöä. Yksi haluaa pian kotiin, sillä maha on valvomisesta sekaisin, eikä hän kehtaa piereskellä, kun mukana on tyttöjä. Tyttöjä taas ei väsytä yhtään.

– Voisi vaikka lähteä lenkille, joku ehdottaa.

Yönuokkarissa on menty tyynysotaa, paistettu makkaraa, katsottu elokuvaa ja ratkottu ongelmanratkaisutehtäviä. Kahvia ja energiajuomia on kulunut, että porukka pysyy hereillä.

– Kahvia juotiin todella paljon, kertoo Erkko Snellman.

Petteri Salminen kertoo juoneensa neljä energiajuomaa.

– Petteri! Kaksi energiajuomaa sai olla mukana, erityisnuoriso-ohjaaja Satu Punkari komentaa.

Muitakin ehtoja on ollut.

– Pahinta oli se, ettei saanut olla puhelinta, Veera Lähteenmäki heittää.

Nuorisosihteeri Sanna Laine ja erityisnuoriso-ohjaaja Satu Punkari sanovat, että yönuokkarit tiivistävät nuorisotalon porukan yhteisöllisyyttä.

– Nuorista tulee esille myös aivan uusia piirteitä. Se oli myös mukavaa, että he vielä kolmen aikaan yöllä jaksoivat tosi tarkkaan pohtia omaa elämäänsä, kun täytimme keskeneräisiä lauseita, Punkari kertoo.

Kokkailua ja pukuleikkejä

Hämeenlinnassa syyslomaa on vietetty jo viikon alusta lähtien. Maanantaina ja tiistaina Martat järjestivät kokkikurssin.

– Parasta oli, kun sai kokata ja syödä, Ella Holttinen kertoo.

Lapset ovat valmistaneet muun muassa vadelmamuffinsseja, paistettuja vihanneksia, kanakastiketta, lasagnea ja perunarieskoja.

– Kivaa, kun sai kokeilla, mitä aineista syntyy, Meri Lehtinen kertoo.

Kokkikurssin jälkeen moni lapsista aikoo viettää lomaa kotona ja valvoa kaverin kanssa yökylässä.

– Me leikitään kaverin kanssa ja nukutaan mun pienessä sängyssä ja valvotaan ainakin kahteentoista saakka, kertoo Mirka Niemi.

Meri Lehtisellä on samat suunnitelmat. Hän aikoo kaverinsa kanssa leikkiä pukuleikkejä ja ottaa hassuja valokuvia.

– Me valvotaan ainakin viiteen saakka aamulla, Lehtinen arvioi.

Myös kaupungilla on ollut vilinää. Emmi ja Annu Kuusisto ovat mummin Eeva Haillan kanssa ostoksilla. Tosin tytöt eivät ole tyytyväisiä löydöksiinsä.

– Nämä ovat hauska pari. Ei tule ainakaan ikävä, Hailla nauraa, kun Emmi ja Annu arvostelevat mummin tekemää täytekakkua. (HäSa)

Päivän lehti

17.2.2020